Trafikk-kaos i Europa

Langhelg i Storbritannia, kansellerte fly, forsinkede tog og lange køer på veiene har i helga skapt store problemer i Europa.

LANGE KØER: Nok en dag med kaos og lange køer på Schipol flyplass i Amsterdam i går. Foto: RUT / Splash News /NTB
LANGE KØER: Nok en dag med kaos og lange køer på Schipol flyplass i Amsterdam i går. Foto: RUT / Splash News /NTB Vis mer
Publisert

Titusenvis av britiske turister anslås å stå fast på flyplasser over hele Europa etter nærmere 200 flykanselleringer i løpet av helga, ifølge The Guardian.

Også forsinkede Eurostar-tog og kø på veiene skaper kaos.

- Veldig lei oss

Etter platinumjubileumshelg i Storbritannia, samt skolefri for mange, skal trafikkproblemene ramme en rekke ferierende briter.

Fordi dronning Elizabeth i forrige uke kunne feire 70 år på tronen, var det i helga duket for en storslått feiring. I den anledning hadde mange briter fri, noe mange tilsynelatende benyttet til noen velfortjente fridager.

Søndag ble rundt 80 EasyJet-flyginger kansellert. Ifølge selskapet skal grunnen være «det pågående og utfordrende driftsmiljøet». Omkring 12 000 mennesker skal være rammet som følge av kanselleringene søndag.

- Vi er veldig lei oss og forstår problemene dette har forårsaket våre kunder. Vi er fokusert på å få dem til sine destinasjoner så snart som mulig, har flyselskapet uttalt.

Reisende fra blant annet Barcelona, Nice, Madrid, Belfast, Korfu og Glasgow er blant dem som ble berørt.

Avisa skriver også at en rekke British Airways og Wizz Air-flyginger til Gatwick ble kansellert søndag.

Et problem med strømforsyningen til Eurostar nær Paris førte i helga også til store forsinkelser, samt kanselleringer, til og fra den franske hovedstaden. Problemet førte også til lange køer utenfor endestasjonen ved St. Pancras i London sentrum.

TOGTRØBBEL: Også togpassasjerene måtte belage seg på lang ventetid søndag. Foto: LNP / NTB
TOGTRØBBEL: Også togpassasjerene måtte belage seg på lang ventetid søndag. Foto: LNP / NTB Vis mer

Eurostar har gått ut og oppfordret passasjerer til å utsette reiser som ikke er nødvendig.

Problemene fortsetter

Det var ventet at flere millioner sjåfører ville sette seg bak rattet for hjemreise etter langhelga, noe som resulterte i stor belastning på mange populære trafikkruter.

The Guardian skriver at reiseproblemene i London vil fortsette inn i uka, ettersom 400 ansatte på T-banestasjonen vil være fraværende da samtaler med sikte på å unngå en streik «gikk i vasken».

London-innbyggere har blitt bedt om å unngå å reise med T-banen mandag og tirsdag morgen.

Men det er ikke bare i helga det har vært kaos på flyplassene rundt i Europa. Allerede i mai - en knapp måned før det store sommerrushet - rapporterte flere internasjonale flyplasser om fullstendig kaos.

Den enorme ventetida og dårlige kundeservicen har gjort flere reisende rasende.

STENGT: Flyplassen på Gran Canaria er stengt pågrunn av en sandstorm. Video: Twitter Vis mer

Også ved Europas tredje travleste flyplass, Schiphol i den nederlandske hovedstaden Amsterdam, har det den siste tida vært store problemer.

Køene har tidvis strukket seg helt ut på gata, og reisende har måttet vente i timevis på å komme seg gjennom sikkerhetskontrollen.

Nylig ble det også kjent at SAS kutter 4000 flyginger i sommer på grunn av bemanningsmangel og forsinkede flyleveranser.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer