«Trakk seg ut»: Fortsatt 800 åpne restauranter

Russerne kan fortsatt få seg en Whopper, men ikke en BigMac.

ÅPENT: Burger King-eieren Restaurant Brands International suspenderte tidligere i uka all støtte til drift, markedsføring og forsyningsledd i Russland. Men kjedens rundt 800 Russland-restauranter holder fortsatt åpent. Foto: Maksim Konstantinov/SOPA Images/Shutterstock
ÅPENT: Burger King-eieren Restaurant Brands International suspenderte tidligere i uka all støtte til drift, markedsføring og forsyningsledd i Russland. Men kjedens rundt 800 Russland-restauranter holder fortsatt åpent. Foto: Maksim Konstantinov/SOPA Images/Shutterstock Vis mer
Publisert

Etter at Putins styrker marsjerte inn i Ukraina, har presset vært høyt på at internasjonale selskaper skal marsjere ut av Russland.

Forrige uke stengte de amerikanske kjedene McDonald's og Starbucks sine restauranter og kafeer i landet. Også Coca-Cola og Pepsi suspenderte virksomheten.

Fastfood-giganten Burger King meldte seg også på fra øvre hold med å trekke støtten til å operere i landet, ifølge CNN. Kjedens eier, Restaurant Brands International, opplyste at selskapet suspenderer all støtte til drift, markedsføring og forsyningsledd i Russland.

Selskapet stopper også investeringer og utvidelser i landet.

Holder åpent

Likevel holder burgerkjedens cirka 800 restauranter i Russland fortsatt åpne. Ifølge BBC er det fordi merkevaren er låst til juridiske franchiseavtaler, som gjør det vanskelig å stanse driften i det russiske markedet.

- Disse langvarige juridiske avtalene er ikke lett å endre i overskuelig framtid, framholder Restaurants Brands International, ifølge kanalen.

Konkurrenten McDonalds står i motsetning til mange fastfood-aktører i en særposisjon ved at selskapet driver 84 prosent av russlandrestaurantene selv. Toppsjef Chris Kempczinski kunngjorde forrige uke at alle restauranter i landet stenges midlertidig. De vil fortsatt betale lønn til sine 62 000 ansatte i Russland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer