Tre løslates i morgen

Politiet mener det ikke lenger foreligger fare for bevisforspillelse.

NY FASE I ETTERFORSKNINGEN: Politiet er ferdige med den innledende fasen av etterforskningen mot 16 siktede i kongekrabbesakene. Illustrasjonsfoto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
NY FASE I ETTERFORSKNINGEN: Politiet er ferdige med den innledende fasen av etterforskningen mot 16 siktede i kongekrabbesakene. Illustrasjonsfoto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tre av de hovedmistenkte som er siktet for overtredelse av havressursloven, ulovlig fangst og omsetning av kongekrabbe blir løslatt fra varetektsfengsling i morgen.

Politiadvokat Are Århus i Finnmark politidistrikt sier til Dagbladet at det ikke lenger foreligger bevisforspillelsesfare som grunnlag for videre fengsling.

Nekter å forklare seg

Bare en av disse tre siktede har avgitt en innledende forklaring til politiet De to andre har nektet å forklare seg. Alle de tre siktede er fra Finnmark.

- Alle disse tre vil bli løslatt før fengslingsperioden går ut i morgen, sier Are Århus.

Det er i alt 16 personer som er siktet i saken i Finnmark. I tillegg har Økokrim siktet og fått domfelt en mann i 50-åra fra Troms.

Ulovlig fangst i 10 år

Finnmark politidistrikt har samarbeidet med Økokrim, Mattilsynet, Kystvakten og Fiskeridirektoratet i opprullingen av to nettverk som skal ha drevet med ulovlig fangst og omsetning av kongekrabbe over en periode på minst 10 år.

- Vi er i ferd med å avslutte den innledende fasen av etterforskningen med sikring av beslag og avhør. Nå går vi inn i en taktisk og analytisk fase. Det er vanskelig å si hvor lang tid som vil gå med før vi kan oversende de første sakene til statsadvokatene, sier politiadvokat Are Århus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer