Tre personer tiltalt i kongekrabbe-saken

To menn i midten av 30-åra og en kvinne i 50-åra er tiltalt for grovt heleri i den såkalte kongekrabbe-saken.

KRABBE: Politiet har tiltalt en rekke folk etter at de sammen med Økokrim har avdekket det de mener er et nettverk som har kjøpt og solgt ulovlig kongekrabbe for store summer. Bildet viser beslag i en av sakene. Foto: Politiet
KRABBE: Politiet har tiltalt en rekke folk etter at de sammen med Økokrim har avdekket det de mener er et nettverk som har kjøpt og solgt ulovlig kongekrabbe for store summer. Bildet viser beslag i en av sakene. Foto: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser Økokrim i en pressemelding fredag.

Mannen i 30-årene som politiet har utpekt som hovedmann, er tiltalt for grovt heleri.

«Som daglig leder i et større transportselskap mottok han i 2018 og 2019 til sammen minst 14 tonn ulovlig fanget kongekrabbe, til en verdi av minst 7 millioner kroner. Krabbene ble fraktet, solgt og distribuert under dekke av transportselskapets ordinære drift», heter det i tiltalen.

Mannen er også tiltalt for å ha vært i besittelse av en uregistrert fungerende, ladd, halvautomatisk pistol. Det ble også gjort et mindre beslag av narkotika på mannens bopel, ifølge tiltalen.

Største kunder

De to andre tiltalte, en mann i 30-åra og en kvinne i 50-åra, var i følge politiet den antatte hovedmannens største kunder.

«De har over tid kjøpt den ulovlige krabben av ham og videresolgt det til en rekke andre kjøpere. Kvinnen er tiltalt for kjøp og videresalg av til sammen minst 3 tonn ulovlig fanget kongekrabbe. Tiltalen mot den siste mannen gjelder 588 kilo kongekrabbe», skriver Økokrim i en pressemelding.

I 2019 rullet Finnmark Politidistrikt, med bistand fra Økokrim, opp et nettverk som har solgt kongekrabbe over hele landet. Fem politidistrikt deltok i aksjonen og et titall personer ble siktet i saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer