Krigen i Europa:

- Trekk Oljefondet ut av Russland

Norge bør sette hardt mot hardt, og si tydelig og klart fra til Russland, mener Aage Borchgrevink i Den norske Helsingforskomité.

KREVER GREP: Aage Borchgrevink krever at Norge trekker Oljefondet ut av Russland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
KREVER GREP: Aage Borchgrevink krever at Norge trekker Oljefondet ut av Russland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er viktig at regjeringen sier tydelig og klart fra nå, sier Aage Borchgrevink i Den norske Helsingforskomité, til Børsen.

Etter en lang periode med stadig økende konfliktnivå mellom Russland og Ukraina, har situasjonen eskalert kraftig torsdag morgen. Dødstallene stiger etter at Russland gikk inn i nabolandet militært.

- Oljefondet ut av Russland

Stats- og regjeringssjefene i EU sier torsdag at de vil innføre sanksjoner som får massive og alvorlige konsekvenser for Russland.

- Det er ekstremt dramatisk det som skjer nå. Det som står på spill er demokratiet i Europa. Norge vil selvsagt følge EUs sanksjoner mot Russland, men også gjøre selvstendige ting tenker jeg. Oljefondets og Equinors engasjement i Russland er et naturlig stede å starte, sier Borchgrevink.

Oljefondet har en portefølje i Moskva-børsen, påpeker han.

- Flere av de selskapene har vært under sanksjoner etter forrige runde i Ukraina i 2014. I tillegg er dette selskaper i finans- og energisektoren særlig, som er helt sentrale for Kreml, og som finansierer denne aggresjonskrigen, fortsetter han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer