Martin Johnsrud Sundby:

Trekker hytta fra markedet

Eiendomsmegler avviser at byggestriden med kommunen er medvirkende årsak.

KALDT HYTTEMARKED: Martin Johnsrud Sundby har ikke fått solgt hytta. Nå er den tatt ut av markedet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KALDT HYTTEMARKED: Martin Johnsrud Sundby har ikke fått solgt hytta. Nå er den tatt ut av markedet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av september ble det kjent at tidligere langrennsproff Martin Johnsrud Sundby (39) og kona Marieke Heggeland (38) hadde lagt ut hytta på Sjusjøen til salgs.

Prisantydningen var på like over ti millioner kroner. Overfor VG forklarte Johnsrud Sundby at «de er innforstått med markedet og vet at det sannsynligvis går år før den faktisk blir solgt».

To kalendermåneder seinere er eiendommen trukket fra markedet.

INAKTIV: Det er uklart når hytteeiendommen eventuelt skal relanseres på markedet. Foto: Lars Marius Bækkevold
INAKTIV: Det er uklart når hytteeiendommen eventuelt skal relanseres på markedet. Foto: Lars Marius Bækkevold Vis mer

- Jeg kan bekrefte at hytta er tatt av markedet. Den er foreløpig ikke solgt, selv om vi har hatt fin interesse i den perioden eiendommen har ligget ute, sier eiendomsmegler Bente Holsen Bergseng hos Eiendomsmegler 1, til Børsen.

Uklar framtid

- Planlegger dere å legge ut eiendommen på ny og i så fall med redusert pris?

KRITISK: Tidligere lanngrennsutøver Chris Jespersen kaller NRKs innslag om Martin Johnsrud Sundby for usmakelig. Video: NRK. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Jeg vil anta at den skal legges ut på nytt, men vi har ikke tatt noen nye vurderinger på pris. Vi er inne i en periode der folk bruker lengre tid på å vurdere kjøp av fritidseiendom, og dette er i en høyere prisklasse for området.

Omtalen av ekteparets hyttesalg har imidlertid ikke vært bare positiv. Etter at fritidseiendommen ble lagt ut for salg, rykket Ringsaker kommune ut og framholdt at det var bygget ulovlig på tomta.

I et brev til den tidligere skistjerna, skrev kommunen at gjerdet på eiendommen ikke var «i henhold til gjeldende bestemmelser», og at boden som er oppført på baksiden av hytta gjør at bruksarealet er for stort.

Avviser trøbbel

Johnsrud Sundby slo hardt tilbake og mente at kommunen tar feil i saken.

- Har byggestriden med kommunen vært en medvirkende årsak til at hytta er trukket fra markedet?

- Nei. Ytterligere kommentarer får du spørre Sundby om.

Johnsrud Sundby har foreløpig ikke besvart Børsens henvendelse mandag formiddag. I midten av oktober forklarte han at byggestriden baserer seg på en misforståelse.

- Det er ingenting som er ulovlig på den hytta. Vi har en 3,5 år gammel ferdigstillelsesattest fra kommunen på hver kvadratmeter, og hytta er 1,5 kvm under maks utnyttelse, skrev han i en SMS til Børsen, og la til:

- En skrivefeil i salgsoppgaven utløste reaksjon fra kommunen.

Avslag på innsyn

Den tidligere skiproffen har også gitt en formell redegjørelse til kommunen, som er unntatt offentlighet. Børsen har bedt om innsyn i svaret, men fått avslag fra Ringsaker kommune. De viser til offentlighetslovens paragraf 24.

Overfor Hamar Arbeiderblad, som også har begjært innsyn, forklarte kart- og byggesakssjef Atle Ruud i Ringsaker kommune at det er gjort vurdering om merinnsyn.

Behovet for unntak blir imidlertid vurdert til å veie tyngre enn hensynet til offentlig innsyn, forklarer han.

- Vi ønsker å få avklart forholdene og unngå uheldige spekulasjoner, sa Ruud om avgjørelsen.