Trekker seg etter metoo-anklager

Tillitsvalgt «trer til side» etter Dagbladets avsløring, Norges Fiskarlag starter ny undersøkelse av varsel om seksuell trakassering.

TILLITSVALGT TREKKER SEG: Ekstraordinært landsstyremøte i Norges Fiskarlag diskuterte i går håndteringen av en varslingssak. Et styremedlem trer til side når ny undersøkelse startes. Foto: Norges Fiskarlag
TILLITSVALGT TREKKER SEG: Ekstraordinært landsstyremøte i Norges Fiskarlag diskuterte i går håndteringen av en varslingssak. Et styremedlem trer til side når ny undersøkelse startes. Foto: Norges Fiskarlag Vis mer
Publisert

Som Dagbladet har avslørt valgte Norges Fiskarlag i fjor høst å håndtere en betent metoo-sak med innleie av en privat faktagransker, hemmelighold og en taushetsbelagt avtale for å avslutte saken.

Foranledningen var at en kvinne varslet om at hun ved flere anledninger over lengre tid mente seg utsatt for seksuell trakassering, verbalt og fysisk.

Den omvarslede har en sentral posisjon i Norges Fiskarlag. Han ble aldri suspendert fra sin stilling i perioden saken ble undersøkt.

Det var det flere i organisasjonen som reagerte på og ledelsen i Fiskarlaget ble bedt om å vurdere mannens stilling så lenge anklagene ikke var avklart. Da avtalen ble signert ble også all gransking av varselet stoppet.

Mannen skal ved flere anledninger ha gitt uttrykk for at han ikke er enig i kvinnens framstilling av saken. Han har ikke ønsket å kommentere saken overfor Dagbladet.

Til Fiskeribladet sier Fiskarlagets leder Kjell Ingebrigtsen at saken har vært vanskelig å håndtere og at det uansett er en kjedelig sak for partene som er involvert.

Trer til side

Etter Dagbladets oppslag var det i går kveld ekstraordinært landsstyremøte i Fiskarlaget. Temaet var varslingssaken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.