Krigen i Ukraina

Trekker seg fra kornavtale

Russland trekker seg fra kornsamarbeid, og anklager Ukraina for hensynsløse handlinger og droneangrep på Krim. Falske påskudd, svarer Ukraina.

TREKKER SEG: Russland har suspendert sitt samarbeid i avtalen som gir skip mulighet til å frakte korn ut av Ukraina. Foto: Ramil Sitdikov, Sputnik / Kreml via AP
TREKKER SEG: Russland har suspendert sitt samarbeid i avtalen som gir skip mulighet til å frakte korn ut av Ukraina. Foto: Ramil Sitdikov, Sputnik / Kreml via AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Nato kommer søndag ettermiddag med klar beskjed til Russland, og ber dem gjenoppta sin posisjon som part i avtalen om eksport av korn fra Ukraina.

Etter et angrep på Russlands svartehavsflåte har russiske myndigheter nå gått ut og sagt at de ikke kan garantere for sikkerheten til sivile skip som reiser under kornavtalen i Svartehavet.

Russlands forsvarsdepartement hevder ukrainerne angrep landets svartehavsflåte i nærheten av Sevastopol på den okkuperte Krimnhalvøya med 16 droner lørdag morgen.

Ifølge Reuters hevder de at angrepne skip har vært brukt til å sikre frakt av korn gjennom korridoren i Svartehavet.

Russlands ambassadør, Anatolij Antonov, sier søndag morgen norsk tid på Telegram at Russland trekker seg fra kornavtalen på grunn av Ukrainas uforsvarlige angrep på russiske fartøy.

- Washingtons reaksjon på terrorangrepene mot havna i Sevastopol er skandaløse. Vi har ikke sett tegn til fordømmelse av de hensynsløse handlingene til Kiev-regimet, sier Antonov.

Trekker seg

De har også sagt at de nå vil trekke seg fra kornavtalen med FN og Tyrkia, som følge av hendelsen - mens ukrainske myndigheter sier Russland må «opprettholde sine forpliktelser».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer