Heineken:

Trekker seg fra Russland

Den nederlandske ølgiganten stanser all produksjon.

STOPP I RUSSLAND: Heineken trekker seg fra Russland etter invasjonen av Ukraina. Foto: Thomas White/Reuters/NTB
STOPP I RUSSLAND: Heineken trekker seg fra Russland etter invasjonen av Ukraina. Foto: Thomas White/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En rekke selskaper har de siste dagene meldt stopp i Russland. Flere har vært under massivt press, blant andre McDonalds, Coca-Cola og Starbucks, som tirsdag meldte at de ville stenge ned i landet.

Tidligere har kjeder som H & M og Ikea stengt sine butikker i landet, også her etter press. Samtidig blir russiske varer kastet ut av hyllene, blant annet her til lands.

Ringnes gikk fredag og ut sa at de ville stanse produksjonen av det populære ølet «Kronenbourg 1664 Blanc», som produserer i Russland.

Den nederlandske bryggeri-giganten Heineken henger seg også på. De stanser produksjon, annonsering og salg av øl i Russland.

- Vi er sjokkerte og lei oss over tragedien vi er vitne til i Ukraina. Vi står sammen med det ukrainske folk og føler med alle dem som er berørt, heter det i en kunngjøring fra Heineken.

UKRAINA: Dette skjedde i Ukraina og Russland natt til onsdag 9. mars 2022. Vis mer

- Den russiske regjeringens krig mot Ukraina er et uprovosert angrep som ikke kan rettferdiggjøres, heter det videre.

Heineken har produsert og solgt øl i Russland i over 20 år, men «vurderer nå de strategiske mulighetene for framtida» i landet.

Bryggeri-giganten lover samtidig å trappe opp støtten til hjelpeorganisasjoner som bistår ukrainske flyktninger i Polen, Ungarn, Romania og Slovakia.

Danske Carlsberg har imidlertid ingen planer om å trekke seg ut fra Russland - foreløpig. De meddelte forrige uke at de ville fortsette driften i Russland, men at de gjorde løpende vurderinger. De har åtte bryggerier i landet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer