Heineken:

Trekker seg fra Russland

Den nederlandske ølgiganten stanser all produksjon.

STOPP I RUSSLAND: Heineken trekker seg fra Russland etter invasjonen av Ukraina. Foto: Thomas White/Reuters/NTB
STOPP I RUSSLAND: Heineken trekker seg fra Russland etter invasjonen av Ukraina. Foto: Thomas White/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En rekke selskaper har de siste dagene meldt stopp i Russland. Flere har vært under massivt press, blant andre McDonalds, Coca-Cola og Starbucks, som tirsdag meldte at de ville stenge ned i landet.

Tidligere har kjeder som H & M og Ikea stengt sine butikker i landet, også her etter press. Samtidig blir russiske varer kastet ut av hyllene, blant annet her til lands.

Ringnes gikk fredag og ut sa at de ville stanse produksjonen av det populære ølet «Kronenbourg 1664 Blanc», som produserer i Russland.

Den nederlandske bryggeri-giganten Heineken henger seg også på. De stanser produksjon, annonsering og salg av øl i Russland.

- Vi er sjokkerte og lei oss over tragedien vi er vitne til i Ukraina. Vi står sammen med det ukrainske folk og føler med alle dem som er berørt, heter det i en kunngjøring fra Heineken.

- Den russiske regjeringens krig mot Ukraina er et uprovosert angrep som ikke kan rettferdiggjøres, heter det videre.

Heineken har produsert og solgt øl i Russland i over 20 år, men «vurderer nå de strategiske mulighetene for framtida» i landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.