Aleksei Mordasjov:

Trekker seg ut fra TUI

Den russiske oligarken trekker seg fra reiselivsgiganten etter bråk.

NÆR ALLIERT: Aleksej Mordasjov og Vladimir Putin i 2006, da den russiske presidenten signerte et stålrør i forbindelse med åpningen av et nytt røranlegg. Stålselskapet Severstal er viktig for den russiske olje- og gassektoren. Foto: Itar-Tass/Reuters/NTB
NÆR ALLIERT: Aleksej Mordasjov og Vladimir Putin i 2006, da den russiske presidenten signerte et stålrør i forbindelse med åpningen av et nytt røranlegg. Stålselskapet Severstal er viktig for den russiske olje- og gassektoren. Foto: Itar-Tass/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den russiske oligarken Aleksej Mordasjov (56) er blant de sanksjonerte av EU i forbindelse med Ukraina-krigen. Han skal ifølge EU ha tette forbindelser med Russlands president Vladimir Putin, og ha vært til stede på møte med ham kort tid før invasjonen.

Mordasjov er storeier i reiseselskapet TUI Group, som også er en norsk reiselivsfavoritt. Han eier 34 prosent av aksjene i selskapet.

Trakk seg onsdag

Nå trekker han seg fra representantskapet i TUI etter kritikk, melder TUI i en pressemelding.

«Målet til EUs sanksjoner er å hindre Mordasjov fra å disponere sine aksjer i TUI AG. Dette er for å hindre Mordasjov fra å realisere inntekter eller overskudd fra hans investering i TUI. I denne konteksten trekker Mordasjov seg fra TUIs representantskap med umiddelbar effekt. Han erklærte fratredelsen formelt i selskapet i dag», skriver det Tyskland-baserte selskapet onsdag.

EU har imidlertid fryst midlene til Mordasjov, så han kan ikke selge aksjene sine i selskapet. Han har vært aksjeeier i selskapet i 15 år.

Han er blant få oligarker som har gjort noe som kan minne om offentlig motstand mot Putin. I en uttalelse tidligere i uka fordømt han krigen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer