Trekker seg

Greta Thunberg (20) trekker seg fra en bokfestival fordi den er sponset av et investeringsselskap hun mener er tungt inne i olje- og gassbransjen.

VIL IKKE DELTA: Miljøaktivist Greta Thunberg vil ikke være involvert i det hun mener er grønnvasking. Foto: AP/Pavel Golovkin
VIL IKKE DELTA: Miljøaktivist Greta Thunberg vil ikke være involvert i det hun mener er grønnvasking. Foto: AP/Pavel Golovkin Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Greta Thunberg trekker seg fra en bokfestival i Edinburgh, fordi den har koblinger til fossil brensel-industrien. Det melder flere internasjonale medier, blant annet BBC.

Festivalen er nemlig sponset av investeringsselskapet Baillie Gifford, om Thunberg hevder at er tungt inne i olje- og gassbransjen.

Hun mener selskapet driver med såkalt grønnvasking ved å sponse kulturarrangementer.

- Grønnvaskingsforsøk fra fossil brensel-industrien, som inkluderer sponsing av kulturarrangementer, gjør at det er sosialt akseptert at de fortsetter driften. Jeg kan ikke, og vil ikke, bli assosiert med arrangementer som aksepterer den typen sponsing, sier hun ifølge BBC.

Baillie Gifford har sponset festivalen i 19 år. Selskapet forsvarer seg med at de ikke har betydelige investeringer i fossil brensel-industrien.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer