Trekker seg

Restaurantgründer Esben Holmboe Bang trekker seg som eier for Michelin-restauranten Mon Oncle i Oslo.

GRÜNDER: Esben Holboe Bang åpnet Maaemo i 2010. Restauranten ble i 2016 den første i Norden som fikk tildelt tre stjerner i Michelinguiden. Foto: Geir Dokken / Dagbladet
GRÜNDER: Esben Holboe Bang åpnet Maaemo i 2010. Restauranten ble i 2016 den første i Norden som fikk tildelt tre stjerner i Michelinguiden. Foto: Geir Dokken / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Esben Holmboe Bang, eier av gourmetrestauranten Mon Oncle, trekker seg som eier av selskapet. Det melder Maaemo i en pressemelding onsdag.

Det er Dimitri Veith, kjøkkensjef på Mon Oncle, som nå overtar eierskapet til restauranten.

- Jeg er ikke et sekund i tvil om at dette er det beste for Mon Oncle sin utvikling, og jeg gleder meg til å følge reisen videre. Jeg er utrolig stolt av Mon Oncle og jeg er utrolig stolt av Dimitri. Nå er tiden inne for at det er hans navn som skal stå på døren, og ikke mitt, sier Holmboe Bang i pressemeldingen.

Holmboe Bang har den siste tida trukket seg som eier av flere restauranter, deriblant Kafeteria August og The Vandelay. Årsaken er at han ønsker å fokusere på Maaemo og EHB i Shanghai.

FULL FYR: Håvard Lilleheie skal tøffe seg litt ekstra foran mesterkokken Kjartan Skjelde i «Camp Kulinaris», men det går ikke helt etter planen. Reporter: Kine Falch. Video: Viaplay / Rød Løper Vis mer

- Maaemo krever og fortjener all min oppmerksomhet, og dersom jeg merker bare et lite tegn til at andre prosjekter tar energi fra Maaemo, blir dette en veldig enkel beslutning, sier restaurantgründeren.

- Dette er utelukkende et valg basert på lidenskap og magefølelse. Det er en enkel, men så klart også vemodig beslutning. Når alt kommer til alt så har jeg bare 24 timer i døgnet, og på et tidspunkt må man bestemme seg for hva man blir mest glad av å bedrive i disse timene.

Mon Oncle åpnet i 2022, og ble tildelt en Michelin-stjerne i guiden for 2023.