Arbeidstilsynet

Trekker seg

Trude Vollheim går av som direktør i Arbeidstilsynet.

GÅR AV: Trude Vollheim trekker seg ifølge Aftenposten som direktør i Arbeidstilsynet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
GÅR AV: Trude Vollheim trekker seg ifølge Aftenposten som direktør i Arbeidstilsynet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Arbeidstilsynets direktør Trude Vollheim trekker seg. Det melder hun selv i en pressemelding.

Aftenposten meldte forrige fredag om et varsel mot ledelsen, som gikk på at flere tillitsvalgte mente arbeidsmiljøet er helsefarlig.

Kjenner seg ikke igjen

Avisa fikk bekreftet fra tilsynet at det var opprettet en varslingssak mot ledelsen, som har havnet på arbeidsminister Tonje Brenna (Ap) sitt bord.

- Selv om jeg i det store ikke kjenner meg igjen i beskrivelsene av Arbeidstilsynet som gis i varselet og media, så vil jeg av hensyn til alle ledere og ansatte nå fratre slik at etaten forhåpentligvis kan få ro til å konsentrere seg om det viktige samfunnsoppdraget som etaten har, sier hun i en pressemelding.

- Begrunnelsen for at jeg ikke kjenner meg igjen, har jeg gjort grundig rede for og dokumentert i redegjørelsen som er sendt til Arbeids- og inkluderingsdepartementet. Dette er ikke en beslutning det var lett å ta, men gitt situasjonen, den eneste riktige nå, sier Vollheim videre.

Hun avslutter med å takke medarbeidere og ledere i Arbeidstilsynet, hvor hun har vært toppsjef i sju år.

NSM: Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl redegjorde tirsdag for Stortinget vedrørende NSM-skandalen. Video: Trond Markus Gravdal / Marie Myklebostad Vis mer

- Respekterer beslutningen

Ronny Jørgenvåg er fungerende direktør i Arbeidstilsynet.

- Dette er en krevende situasjon, og vi respekterer Trude Vollheim sin beslutning. Hun har gjennom sine sju år som direktør gjort en betydelig innsats for etaten og for samfunnsoppdraget vi som Arbeidstilsyn forvalter. Hun har ledet etaten gjennom flere krevende prosesser; gjennom omstilling, corona og i ei tid da både etatens forebyggende arbeidsmiljøarbeid og arbeidet mot arbeidslivskriminalitet har blitt stadig viktigere, sier han i pressemeldingen.

Forrige uke sa han følgende om varselet til Aftenposten:

- Vi tar varselet på alvor, og det er viktig for oss å bidra til å belyse saken så godt vi kan og til en ryddig prosess videre. Fram til departementet har gitt sin tilbakemelding, kommenterer vi ikke saken ytterligere.