Peloton Tread+

Trekker tredemølle etter dødsfall

Over 70 «hendelser» rapportert.

ADVARER: Det amerikanske forbrukertilsynet deler denne videoen til skrekk og advarsel. Video: Twitter/CPSC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det amerikanske forbrukertilsynet (CPSC) melder i en pressemelding at den svært populære tredemølla Peloton Tread+/Tread trekkes fra markedet.

Dette skjer etter over 70 «hendelser» med tredemølla, deriblant et barnedødsfall. Det har vist seg at barn og dyr kan bli trukket inn under maskinen av beltet.

Enige

CPSC og Peloton er enige om tilbaketrekkingen.

- Peloton har også stanset salget og distribusjonen av Tread+ og fortsetter å jobbe med ytterligere modifikasjoner av bevegelige deler, skriver CPSC.

Forbrukertilsynet og Peloton har i flere måneder ligget i krangel om hvor farlig Tread+ er, og myndighetsinstansen gikk 17. april ut og ba folk med barn eller dyr hjemme om å slutte å bruke dem. Samtidig offentliggjorde de en video av en ulykke (som endte uten skader).

- CPSC mener Peloton Tread+ utgjør en alvorlig risiko for at barn pådrar seg skrubb- og bruddskader, eller dør, skrev de i advarselen.

Storselger

Produsenten var svært uenig i advarselen, som de kalte «upresis og villedende», og framholdt at tredemølla er sikker så lenge man følger instruksjonene. Nå er de altså enige i å trekke Tread+ fra markedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.