Peloton Tread+

Trekker tredemølle etter dødsfall

Over 70 «hendelser» rapportert.

ADVARER: Det amerikanske forbrukertilsynet deler denne videoen til skrekk og advarsel. Video: Twitter/CPSC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det amerikanske forbrukertilsynet (CPSC) melder i en pressemelding at den svært populære tredemølla Peloton Tread+/Tread trekkes fra markedet.

Dette skjer etter over 70 «hendelser» med tredemølla, deriblant et barnedødsfall. Det har vist seg at barn og dyr kan bli trukket inn under maskinen av beltet.

HJEMMEULYKKE: Slik ser en typisk Tread+-ulykke ut. I dette tilfellet gikk det bra med barnet. Foto: CPSC
HJEMMEULYKKE: Slik ser en typisk Tread+-ulykke ut. I dette tilfellet gikk det bra med barnet. Foto: CPSC Vis mer

Enige

CPSC og Peloton er enige om tilbaketrekkingen.

- Peloton har også stanset salget og distribusjonen av Tread+ og fortsetter å jobbe med ytterligere modifikasjoner av bevegelige deler, skriver CPSC.

Forbrukertilsynet og Peloton har i flere måneder ligget i krangel om hvor farlig Tread+ er, og myndighetsinstansen gikk 17. april ut og ba folk med barn eller dyr hjemme om å slutte å bruke dem. Samtidig offentliggjorde de en video av en ulykke (som endte uten skader).

- CPSC mener Peloton Tread+ utgjør en alvorlig risiko for at barn pådrar seg skrubb- og bruddskader, eller dør, skrev de i advarselen.

POPULÆR: Peloton Tread+ har vært en storselger under pandemien. Foto: Peloton
POPULÆR: Peloton Tread+ har vært en storselger under pandemien. Foto: Peloton Vis mer

Storselger

Produsenten var svært uenig i advarselen, som de kalte «upresis og villedende», og framholdt at tredemølla er sikker så lenge man følger instruksjonene. Nå er de altså enige i å trekke Tread+ fra markedet.

Peloton Tread+ har vært en storselger, særlig under coronapandemien, ettersom mange er tvunget til å trene hjemme. Tredemølla er særlig populær på grunn av muligheten til å følge interaktive digitale treningsøkter på den svære skjermen.

I april, da CPSC utstedte advarselen, raste Peloton-aksjen på børsen, ifølge Yahoo! Finance. Etter dagens nyhet er fallet enda større:

To timer etter børsåpning i USA onsdag er aksjen ned over 12 prosent. Den handles i skrivende stund til rundt 84 dollar, som er den laveste kursen på over sju måneder.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer