Treliters «papp-vodka» vekker harme

Vinmonopolets salg av treliters bokser med vodka utløser sterke reaksjoner. Nå vurderer Vinmonopolet om de skal fjerne «papp-vodkaen».

VODKA PÅ BOKS: «Vanlig Vodka» er et av produktene som selges på treliters bokser. «Vi forholder oss alltid til det norske regelverket og ønsker myndighetene å endre regelverket vil vi selvsagt hensynta dette», skriver Holger Gramstad, Country Director Spirits i produsenten Norway Anora Group, til Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VODKA PÅ BOKS: «Vanlig Vodka» er et av produktene som selges på treliters bokser. «Vi forholder oss alltid til det norske regelverket og ønsker myndighetene å endre regelverket vil vi selvsagt hensynta dette», skriver Holger Gramstad, Country Director Spirits i produsenten Norway Anora Group, til Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

Treliters vodka-bokser som selges på Vinmonopolet har de siste dagene skapt sterke reaksjoner både på Twitter og hos organisasjoner som arbeider mot rusmisbruk.

- Jeg synes det er skuffende og lite i tråd med Vinmonopolets grunntanke, sier forlegger og samfunnsdebattant Anders Heger til Dagbladet.

- Jeg synes det vitner om et veldig lavt refleksjonsnivå, legger han til.

- Ber om alkoholskader

Heger er en av dem som på Twitter har stilt store spørsmålstegn ved at Vinmonopolet selger vodka i såpass store kvanta som tre liter.

Nå krever Rusfeltets samarbeidsorgan Actis og alkovettorganisasjonen Av-og-til at Vinmonopolet fjerner trelitersboksene fra hyllene.

- Å selge litervis med sprit er som å be om økte skader og problemer som følge av alkohol, sier fungerende generalsekretær i Actis, Lars F. Hjetland til Dagbladet.

Han mener erfaringene er entydige fra da trelitersbokser med «pappvin» kom for salg: At salget av vin økte betydelig.

Nå frykter han at det samme vil skje med sprit.

- Hvis ikke Vinmonopolet fjerner dette, vil vi ta det opp med helseministeren, sier Hjetland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer