Full krangel:

Trendrestaurant stengte på dagen

Babbo Collective Øvrefoss stenger dørene i protest etter uenigheter om uteserveringen.

PROTESTERER: I protest mot de angivelig endeløse klagene og advarslene stenger Babbo Collective på Grünerløkka. Dette bildet er tatt på 17. mai i år, før restauranten justerte uteserveringen etter å ha fått en advarsel fra Oslo kommune. Foto: Oslo kommune.
PROTESTERER: I protest mot de angivelig endeløse klagene og advarslene stenger Babbo Collective på Grünerløkka. Dette bildet er tatt på 17. mai i år, før restauranten justerte uteserveringen etter å ha fått en advarsel fra Oslo kommune. Foto: Oslo kommune. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har over en periode stormet rundt restauranten Babbo Collective på Øvrefoss i Oslo.

I mai ble restauranten stengt umiddelbart da politiet kom på besøk, og ikke var fornøyd med det de ble møtt med. I juni fikk restauranten kjeft igjen, denne gangen av kommunen, mente at Babbo Collective hadde utvidet uteserveringen deres utover det som var tillatt.

Etter enda en ny advarsel fra kommunen angående størrelsen på uteserveringen, melder restauranten nå i en Instagram-post at de stenger i protest.

- Uakseptabelt

- Babbo Collective handler om gode vibber og god energi. Jeg aksepterer ikke hvordan vi blir behandlet, sier grunnleggeren av Babbo Collective, Lennart Petersen, til Børsen.

Da restauranten mottok den andre advarselen fra kommunen om at de fortsatt tok opp for mye plass med uteserveringen sin, skal restauranten ha justert arealet etter kommunen angivelige krav.

- Kommunen bør være glad vi endret arealet. Vi har til og med malt grensen på bakken. Likevel bestemte de seg for å fjerne uteserveringen vår, hevder Petersen, og fortsetter:

- Det er ikke greit å straffe noen som endrer seg etter reglene, bare fordi naboene fortsetter å klage.

Petersen hevder nemlig at enkelte naboer til restauranten fortsatte å sende inn klager til Oslo kommune, til tross for endringene restauranten gjennomførte.

JUSTERTE AREALET: Restauranten på Grünerløkka skal ha malt grensen på uteserveringen på bakken, for å ikke gjøre feil igjen. Foto: Babbo Collective
JUSTERTE AREALET: Restauranten på Grünerløkka skal ha malt grensen på uteserveringen på bakken, for å ikke gjøre feil igjen. Foto: Babbo Collective Vis mer

- Må gjøre feil

Petersen mener situasjonen ikke bare handler om Babbo Collective, men opplever det som et generelt problem i kommunen.

- Kommunen er visst ikke her for å støtte små og lokale bedrifter. De er her for å håndheve og straffe. Å gjøre feil er en del av prosessen mot suksess, for det er sånn man lærer. Men man får ikke lov til å gjøre feil om alt skal være svart-hvitt, sier Petersen.

Hva Babbo Collective kommer til å oppnå ved å stenge i protest, er han imidlertid litt usikker på selv.

- Helt ærlig tror jeg ikke at noe kommer ut av det. Jeg vil bare ikke smile og gjemme hva som skjer, sier Petersen.

Dermed kan han heller ikke si noe om når den trendy restauranten på Grünerløkka åpner igjen heller.

- Det handler ikke om å tjene penger for meg. Jeg vil bare ikke akseptere dette. Det ligger i min personlighet, forteller han, og legger til:

- Men samtidig setter mine ansatte og jeg ufattelig stor pris på at vi får så enorm støtte fra andre stamkunder og naboer.

Oslo kommune er klar over kritikken fra Babbo Collective og Petersen, men har foreløpig ikke besvart Børsens henvendelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer