Full krangel:

Trendrestaurant stengte på dagen

Babbo Collective Øvrefoss stenger dørene i protest etter uenigheter om uteserveringen.

PROTESTERER: I protest mot de angivelig endeløse klagene og advarslene stenger Babbo Collective på Grünerløkka. Dette bildet er tatt på 17. mai i år, før restauranten justerte uteserveringen etter å ha fått en advarsel fra Oslo kommune. Foto: Oslo kommune.
PROTESTERER: I protest mot de angivelig endeløse klagene og advarslene stenger Babbo Collective på Grünerløkka. Dette bildet er tatt på 17. mai i år, før restauranten justerte uteserveringen etter å ha fått en advarsel fra Oslo kommune. Foto: Oslo kommune. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har over en periode stormet rundt restauranten Babbo Collective på Øvrefoss i Oslo.

I mai ble restauranten stengt umiddelbart da politiet kom på besøk, og ikke var fornøyd med det de ble møtt med. I juni fikk restauranten kjeft igjen, denne gangen av kommunen, mente at Babbo Collective hadde utvidet uteserveringen deres utover det som var tillatt.

Etter enda en ny advarsel fra kommunen angående størrelsen på uteserveringen, melder restauranten nå i en Instagram-post at de stenger i protest.

- Uakseptabelt

- Babbo Collective handler om gode vibber og god energi. Jeg aksepterer ikke hvordan vi blir behandlet, sier grunnleggeren av Babbo Collective, Lennart Petersen, til Børsen.

Da restauranten mottok den andre advarselen fra kommunen om at de fortsatt tok opp for mye plass med uteserveringen sin, skal restauranten ha justert arealet etter kommunen angivelige krav.

- Kommunen bør være glad vi endret arealet. Vi har til og med malt grensen på bakken. Likevel bestemte de seg for å fjerne uteserveringen vår, hevder Petersen, og fortsetter:

- Det er ikke greit å straffe noen som endrer seg etter reglene, bare fordi naboene fortsetter å klage.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.