Coronavaksine:

Trenger 8 000 jumbojeter til vaksinelevering

Det vil være behov for 8 000 fly tilsvarende størrelsen på et Boeing 747-passasjerfly for å frakte coronavaksine til alle verdens hjørner.

VAKSINELEVERING: Et fly med en kinesiskutviklet vaksine avbildet etter landing på flyplassen i en brasilianske storbyen Sao Paulo i slutten av juni. Vaksinen ble fraktet til Brasil for testing på den brasilianske forskningsinstuttet Butanta. Foto: Sao Paulo State Government / AFP / NTB scanpix
VAKSINELEVERING: Et fly med en kinesiskutviklet vaksine avbildet etter landing på flyplassen i en brasilianske storbyen Sao Paulo i slutten av juni. Vaksinen ble fraktet til Brasil for testing på den brasilianske forskningsinstuttet Butanta. Foto: Sao Paulo State Government / AFP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er ikke ventet at coronapandemien, som siden utbruddet i den kinesiske byen Wuhan i desember har spredt seg over stort sett hele verden, vil komme under kontroll før en vaksine er på plass.

I dag er det rundt 140 vaksiner under utvikling - noen av dem har nådd stadiet der de testes på mennesker, ifølge BBC.

Det er imidlertid et stykke igjen å gå før en coronavaksine som kan distribueres til verden er klar, ifølge ekspertene, men spådommene varierer fra både måneder til år.

- Århundrets oppdrag

Den internasjonale luftfartorganisasjonen IATA har nå begynt å legge planer for hvordan vaksinen skal nå ut til verden når den omsider er klar.

- Å trygt levere covid-19-vaksiner vil være århundrets oppdrag for den globale luftfartindustrien, sier administrerende direktør Alexandre de Juniac i IATA i en pressemelding.

- Men det vil ikke skje uten omhyggelig forhåndsplanlegging, legger han til.

Med omfattende reiserestriksjoner og oppfordringer om å holde seg hjemme verden over, har mange flyselskap kastet seg rundt og omstilt seg til å frakte last i sine fly framfor passajerer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer