EØS-utredning

- Trenger den ikke

- Forferdelig dårlig svar på alle utfordringene nå, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid om regjeringens EØS-utredning.

KRIGSEFFEKT: NHO sjef Ole Erik Almlid er veldig glad over alt som kan lukte av europadebatt i Norge. Foto: Kristin Svorte
KRIGSEFFEKT: NHO sjef Ole Erik Almlid er veldig glad over alt som kan lukte av europadebatt i Norge. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Russlands invasjon av Ukraina flytter nordmenns syn på internasjonale avtaler, mener NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid.

- Det er grusomme ting som nå skjer på ukrainsk jord. Men krigen har også bidratt til at flere får øynene opp for europeisk samarbeid. Når det er krig i din egen bakgård, får du også en påminnelse om hvor viktig det er å stå sammen med andre, sier Almlid til Børsen.

Nordmenns oppslutning om EØS-avtalen er rekordstor nå i april. Veldig mange har skiftet mening i løpet av de aller siste ukene, viser en undersøkelse som Ipsos gjennomfører for NHO hver måned.

- Forferdelig dårlig svar

Almlid mener at oppslutningen om EØS burde tilsi at regjeringen legger bort den varslede EØS-utredningen.

- Vi erfarer daglig nytten av EØS-avtalen. En utredning vil bare slå inn åpne dører. En EØS-utredning er et forferdelig dårlig svar på vår tids store utfordringer. Vi trenger den ikke, sier han.

- Litt seint å avblåse noe som er forhandlet fram i regjeringsplattformen og varslet av utenriksminister Anniken Huitfeldt?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer