- Trenger forutsigbarhet

Høyres Nikolai Astrup mener regjeringens strømstøtte til bedriftene er for kortvarig. - Vi er usikre på om regjeringen egentlig har oppfattet alvoret i situasjonen, sier han.

- TRENGER FORUSIGBARHET: Høyres energipolitiske talsperson, Nikolai Astrup, mener bedriftene ikke får den forutsigbarheten de trenger med regjeringens forslag til strømstøtte. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- TRENGER FORUSIGBARHET: Høyres energipolitiske talsperson, Nikolai Astrup, mener bedriftene ikke får den forutsigbarheten de trenger med regjeringens forslag til strømstøtte. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ble endelig detaljene i regjeringens strømstøttetiltak til næringslivet lagt fram.

Her ble det klart at regjeringen kommer med 3 milliarder til å trygge arbeidsplasser og forsterke energiomstillingen og regjeringen anslår at ordningene vil kunne hjelpe rundt 20 000 bedrifter i områder med spesielt høye strømpriser.

Men Høyres energipolitiske talsperson, Nikolai Astrup, er ikke bare fornøyd. Han mener blant annet det er for tidlig å avslutte ordningen allerede ved nyttår, slik regjeringen nå legger opp til.

- Trenger forutsigbarhet

- Vi er usikre på om regjeringen egentlig har oppfattet alvoret i situasjonen. Vi vet allerede nå at mange bedrifter går en svært krevende vinter i møte, og det vil nok også være tilfellet i januar og februar, sier Astrup.

- Bedriftene trenger forutsigbarhet, etter mange måneder med usikkerhet. Det vil i tillegg ta tid å etablere et velfungerende marked for fastprisavtaler og få på plass ENØK-tiltak, så antakelig vil det være behov for støtte frem mot neste sommer.

Når det er sagt, er han glad for at regjeringen endelig har landet på en strømstøtteordning for bedriftene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer