Trenger nye kontrollrutiner

Representantskapet i Norges Bank har sendt sitt brev til Stortinget om ansettelsen av milliardæren Nicolai Tangen som oljefondsjef. Der etterlyser de blant annet nye kontrollrutiner.

KONTORLL: Nicolai Tangen er ansatt som ny oljefondsjef. Det har skapt debatt. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KONTORLL: Nicolai Tangen er ansatt som ny oljefondsjef. Det har skapt debatt. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Representantskapet i Norges Bank har sendt sitt brev til Stortinget om ansettelsen av oljefondsjef Nicolai Tangen. Representantskapet er Norges Banks kontrollorgan, og er oppnevnt av stortinget.

Brevet ligger her.

Representantskapet påpeker at det gjelder andre regler for Tangen, enn andre ansatte i Norges Bank.

- Representantskapet registrerer at avtalen som er inngått med daglig leder av NBIM går utenfor rammeverket som gjelder for alle ansatte, både ledere og medarbeidere, i Norges Bank, heter det i brevet.

Trenger nye rutiner

Representantskapet mener også at det nå er behov for å etablere nye kontrollrutiner, for å følge opp avtalene som er inngått med Tangen. Det er blant annet inngått flere avtaler som regulerer hans finansvirksomhet og eierandeler utenfor oljefondet.

- Representantskapet vil bemerke at arbeidsavtalen med underliggende avtaler, erklæringer og garantier fra ulike parter utløser behov for etablering og dokumentasjon av nye kontrolltiltak utover de eksisterende kontrollene i Norges Bank, skriver de.

- Må vurdere om Tangen kan tiltre

SV-leder Audun Lysbakken skriver i en epost til Børsen at han mener at Stortinget må vurdere om Tangen kan begynne i jobben.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer