Treningssentre stenger dørene

Studentsamskipnaden SiO og Olympiatoppen følger i Sats' fotspor. Barry's Bootcamp regner med betydelige tap.

TAR CORONA-GREP: Logoen til Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) på et bygg i Kringsjå studentby i Oslo.
Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
TAR CORONA-GREP: Logoen til Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) på et bygg i Kringsjå studentby i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus har besluttet å stenger dørene for medlemmer av sine treningssentre. De stenger også samtlige serveringssteder ved utdanningsinstitusjonene.

Det bekrefter kommunikasjonsdirektør Nina Langeland ved Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) til Børsen.

- De siste dagene har beredskapsnivået blitt hevet og det har kommet ytterligere anbefalinger og restriksjoner for serveringssteder og samlingssteder. Universiteter og høyskoler i Oslo avlyser store deler av undervisningen for å redusere smittefare, sier hun.

Langeland opplyser videre at SiO har gjennomført en rekke tiltak for å hindre smitterisiko blant studenter og ansatte.

- Endringene påvirker driften av SiOs tilbud, og SiO stenger torsdag 12. mars alle seks SiO Athletica treningssentre og alle serveringssteder.

Olympiatoppen

Olympiatoppens treningssenter har også stengt adgangen for eksterne kunder og alle ansatte.

- Idrettsutøverne er våre viktigste aktører. Vi må så langt vi klarer verne om deres treningshverdag, så da må vi gjøre det vi kan for å bidra til at de har en så trygg treningssituasjon som mulig, sier medierådgiver Halvor Lea i Olympiatoppen til Børsen.

Flere andre tiltak er også iverksatt.

- Alle ansatte som ikke har direkte oppfølging av utøverne har nå hjemmekontor. Så er det en rekke tiltak som går på hygiene. Videre har utøverne selv et ansvar for å gjøre de riktige tingene. De som har vært på reise anmodes om å ta kontakt ved hjemkomst for å avklare opplegget framover, sier Lea.

Nyheten kommer etter at treningssenterkjeden Sats torsdag opplyste at de midlertidig stenger alle sine sentre. Dette som et forebyggende tiltak for å bidra til å begrense spredning av coronaviruset.

«Som en markedsleder i Norden er det viktig for Sats å ta et utvidet ansvar og bidra til den generelle folkehelsen, også i vanskelige situasjoner som denne», skriver treningskjeden i en børsmelding.

- Redusert kapasitet

Også Barry’s Bootcamp har valgt å stenge alle sine studioer med øyeblikkelig virkning torsdag. Det opplyser Kristin von Streng, Country manager for Barry's i Norge til Børsen.

- Basert på siste oppdatering og anbefalinger fra helsemyndigheter anser vi det som nødvendig, sier hun.

Da Børsen var i dialog med Streng torsdag formiddag, hadde Barry's valgt å redusere kapasiteten med 50 prosent. Det var før de nå har besluttet å stenge.

- VENTER ØKONOMISKE KONSEKVENSER: Det opplyser Kristin von Streng, Country manager for Barry’s Norge. Foto: NTB Scanpix
- VENTER ØKONOMISKE KONSEKVENSER: Det opplyser Kristin von Streng, Country manager for Barry’s Norge. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Dere har redusert kapasiteten med 50 prosent, hvordan vil dette ramme økonomisk?

- Det er for tidlig å si. Men det vil for oss - som andre i samme bransje - få økonomiske følger. Vi anser det som en naturlig konsekvens at vil oppleve betydelige tap. Akkurat nå er det derimot våre ansatte og kundenes helsetilstand som er i fokus, uttalte Streng tidligere i dag.

- Er dere godt nok rustet, dersom situasjonen vedvarer i lang tid?

- Det ønsker jeg ikke å spekulere på.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer