Barry og Honey Sherman:

Tripler milliondusør etter uløst dobbeltdrap

Fem år etter det brutale førjulsdrapet trygler barna til milliardærparet om en oppklaring.

BRUTALT DREPT: Drapene av Barry og Honey Sherman har fortsatt ikke blitt oppklart. Foto: United Jewish Appeal Federation - Greater Toronto / Canadian Press via AP / NTB
BRUTALT DREPT: Drapene av Barry og Honey Sherman har fortsatt ikke blitt oppklart. Foto: United Jewish Appeal Federation - Greater Toronto / Canadian Press via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For fem år siden ble et av Canadas rikeste ektepar drept. Barry (75) og Honey Sherman (70) levde svært godt på førstnevntes apotekimperium Apotex Inc - landets største farmasøytiske selskap.

Så, 15. desember, ble de funnet døde i sitt eget hjem.

Myndighetene etterforsket først dødsfallene som selvmord og drap, men gikk siden over til å iverksette full drapsetterforskning. Politiet har imidlertid ikke klart å løse drapsgåten - til tross for at de i fjor gikk ut med overvåkningsvideo av en mistenkt gjerningsperson.

Vedkommende har aldri blitt identifisert.

Barna kaster lys på saken

For knappe to uker siden gikk parets datter, Alexandra Krawczyk, ut og tryglet om at noen måtte stå fram med informasjon.

- Hjertet mitt er knust. Tapet mitt er ikke målbart. Barna mine har mistet besteforeldrene sine. Vi savner veiledningen, kjærligheten og visdommen deres, var blant det hun sa.

MISTENKELIG: Politiet i Toronto mistenker at personen i videoen kan knyttes til drapet på milliardærparet Barry and Honey Sherman fra 2017. Video: Toronto Police Service Vis mer

Samtidig gjorde hun det klart at dusøren på ti millioner kanadiske dollar, tilsvarende 73,3 millioner norske kroner, fortsatt gjaldt. Nå kommer også ekteparets sønn, Jonathon Sherman, på banen i håp om å løse saken.

- Denne uka markerer femårsjubileet siden foreldrene mine ble drept i sitt hjem. Hver dag siden har vært et mareritt. Jeg har vært overveldet av smerte, tap og sorg, og disse følelsene har bare blitt sterkere, uttalte han til kanadiske CBC News forrige uke.

En kvart milliard kroner

Samtidig gjorde han det klart at belønningen for å bidra til en oppklaring i saken har blitt betydelig større. Den økes nemlig til 35 millioner kanadiske dollar, tilsvarende 254 millioner norske kroner.

- En personlig avslutning kommer ikke til å være mulig før dem som er ansvarlige for denne ondskapsfulle handlingen er stilt for retten. Jeg håper dagen kommer hvor jeg kan betale, da det endelig åpnes for helbredelse, sier han videre.

Ifølge den kanadiske avisa var Barry involvert i flere opphetede søksmål, inkludert mot egne slektninger, da han levde. Han skal også ha lånt bort millioner av dollar til familie, samt investert i en rekke bedrifter eid av slekninger og bekjente.

Apotekkjempen Apotex skulle også før drapene ha tapt et søksmål på 500 millioner kanadiske dollar, og stått overfor finansielle utfordringer, noe som førte til nedbemanninger i selskapet. Politiet har imidlertid ikke gått ut med mulige motiv for drapene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer