For første gang i historien kan bourbon-produsentene rapportere om rekordmange 10 millioner fat som ligger og godgjør seg på lagre i Kentucky.
Det høres umiddelbart ut som en gladnyhet for bransjen. Men handelskrig, pandemirestriksjoner og økt straffetoll kaster lange skygger over destilleriene i den amerikanske delstaten.
På toppen av dette, viser det seg at det ikke bare er her i Norge at eiendomsskatt kan utløse opphetet debatt - slik laksemilliardær Gustav Witzøe klarte gjennom et mye omtalt intervju med Børsen i starten av årets valgkamp.
Kentucky har nemlig sin helt spesielle variant. Den rammer bourbon-produsentene i staten på en måte som ingen andre spritprodusenter i verden utsettes for.
Lagring koster
Delstatens skatteregler definerer nemlig bourbonfat som fast eiendom. Reglene er videre utformet slik eiendomsskatten må betales for hvert eneste år de edle dråpene ligger til lagring.
- For hvert eneste år fatene ligger på lager, må eiendomsskatten betales. Igjen og igjen. Så om du drikker en bourbon som er fatlagret i 18 år, så har den whiskyen blitt skattlagt like mange ganger, sier Eric Gregory, president i Kentucky Distillers Association, til CNBC.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger