Erna Solberg er dypt bekymret

Trodde det skulle snu

Erna Solberg trodde lenge at vinden skulle snu i Høyres retning under valgkampen. Men så gikk det altfor godt i norsk næringsliv.

DRYSS: Valgnatta ble Erna Solberg overdrysset av confetti under Høyres valgvake. Lite annet blåste hennes vei gjennom valgkampen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DRYSS: Valgnatta ble Erna Solberg overdrysset av confetti under Høyres valgvake. Lite annet blåste hennes vei gjennom valgkampen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Høyre gikk kraftig tilbake i årets stortingsvalg. Om noen uker må Erna Solberg gi fra seg nøklene både til Statsministerens kontor og til statsministerboligen.

I dette intervjuet avslører hun hvorfor hun tror det ikke gikk deres vei. Den henger nøye sammen med hennes store bekymring for framtida.

- Kom aldri

Samlet gikk de fire partiene på høyresiden tilbake med hele 20 mandater. Høyres fall på nesten 5 prosentpoeng står for ni av de tapte plassene.

Lenge trodde Solberg at noe ville skje under valgkampen som kunne gitt henne fire nye år som statsminister.

- Jeg trodde på et momentum som kunne snu vinden i vår favør. Det kom aldri. Kanskje fordi det går så godt i norsk økonomi, sier den avtroppende statsministeren til Dagbladets finansnettsted Børsen.

- Det gikk for godt?

- Høyre scorer høyt på eierskap på jobbskaping og næringsliv. Men ettervirkningene av pandemien i jobbmarkedet gikk jo over veldig mye raskere enn man trodde. Nå er det skikkelig god grobunn i norsk næringsliv. Dermed ble ikke næringspolitikk så viktig i valgkampen som vi kanskje hadde sett for oss, utdyper Solberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer