Boligpriser 2021:

Tror boligfesten er over

Boligprisene har vokst i enorm fart det siste året, men nå tror eiendomstopp det er slutt. Samtidig slår finansministeren alarm om norsk gjeld i verdenstoppen.

- SLUTT PÅ PRISFESTEN: Etter vanvittig prisvekst det siste året, tror meglertopp boligfesten er over for denne gang. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- SLUTT PÅ PRISFESTEN: Etter vanvittig prisvekst det siste året, tror meglertopp boligfesten er over for denne gang. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter et år med eksepsjonell prisvekst tyder det aller meste på at boligmarkedet i ferd med å flate ut.

Sjefen for Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl O. Geving, tror pristoppen allerede er nådd i Oslo og at resten av landet snart følger etter.

- Etter prisfall to måneder på rad, konstaterer vi at Oslo har nådd pristoppen for nå, og vi tror at den nasjonale pristoppen snart nås, sa Geving til Finansavisen i går.

Mener det snur

Gevings tro på at festen går mot slutten for denne gang, er ikke endret av at Norges Bank i dag besluttet å holde styringsrenten uendret.

- Vi konstaterer at renteeffekten har vært sterkere i boligmarkedet enn det var mulig å forutse da renten ble satt ned til 0 prosent våren 2020, men nå kan vi slå fast at renteeffekten er tatt ut i boligmarkedet, skriver Geving i en uttalelse til Børsen etter dagens rentebeslutning.

Han mener gjenåpningen av samfunnet vil sørge for at prisene snur.

- Når samfunnet gjenåpnes vil nye forbruksmuligheter og høyere renter reversere priseffektene i boligmarkedet. Da er det mer sannsynlig med en moderat priskorreksjon ned fra svært høye nivåer enn at prisveksten skal fortsette ut 2021, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer