Boligpriser 2021:

Tror boligfesten er over

Boligprisene har vokst i enorm fart det siste året, men nå tror eiendomstopp det er slutt. Samtidig slår finansministeren alarm om norsk gjeld i verdenstoppen.

- SLUTT PÅ PRISFESTEN: Etter vanvittig prisvekst det siste året, tror meglertopp boligfesten er over for denne gang. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- SLUTT PÅ PRISFESTEN: Etter vanvittig prisvekst det siste året, tror meglertopp boligfesten er over for denne gang. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter et år med eksepsjonell prisvekst tyder det aller meste på at boligmarkedet i ferd med å flate ut.

Sjefen for Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl O. Geving, tror pristoppen allerede er nådd i Oslo og at resten av landet snart følger etter.

- Etter prisfall to måneder på rad, konstaterer vi at Oslo har nådd pristoppen for nå, og vi tror at den nasjonale pristoppen snart nås, sa Geving til Finansavisen i går.

Mener det snur

Gevings tro på at festen går mot slutten for denne gang, er ikke endret av at Norges Bank i dag besluttet å holde styringsrenten uendret.

- Vi konstaterer at renteeffekten har vært sterkere i boligmarkedet enn det var mulig å forutse da renten ble satt ned til 0 prosent våren 2020, men nå kan vi slå fast at renteeffekten er tatt ut i boligmarkedet, skriver Geving i en uttalelse til Børsen etter dagens rentebeslutning.

Han mener gjenåpningen av samfunnet vil sørge for at prisene snur.

- Når samfunnet gjenåpnes vil nye forbruksmuligheter og høyere renter reversere priseffektene i boligmarkedet. Da er det mer sannsynlig med en moderat priskorreksjon ned fra svært høye nivåer enn at prisveksten skal fortsette ut 2021, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.