Erna Solberg:

Tror Erna er ferdig

Seks av ti nordmenn mener Høyre-leder Erna Solberg ikke kan stille som Høyres statsministerkandidat i neste stortingsvalg.

SKJEBNEDAG:Fredag vil Økokrim offentliggjøre hvorvidt de skal etterforske Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKJEBNEDAG:Fredag vil Økokrim offentliggjøre hvorvidt de skal etterforske Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av tre Høyre-velgere sier det samme. Det viser en undersøkelse fra Opinions samfunnsmonitor.

- Uansett partitilhørighet, så mener en betydelig andel at Solbergs dager som statsministerkandidat kan være talte. Dette gjelder også i Høyres egne rekker, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

I alt svarer 62 prosent av befolkningen nei på om de synes at Erna Solberg kan stille som Høyres statsministerkandidat i neste stortingsvalg, mens 32 prosent sier ja og resten vet ikke.

Blant Høyres velgere svarer 60 prosent ja på at Erna Solberg kan stille som Høyres statsministerkandidat i neste stortingsvalg. Blant Arbeiderpartiets velgere er det derimot kun 22 prosent som sier ja.

– Ikke uventet er det velgere på venstresiden som i størst grad synes at Erna Solberg ikke kan stille som statsministerkandidat, mens flertallet av velgere på borgerlig side mener hun fortsatt kan, sier Clausen.

Klokka 10 fredag formiddag kunngjorde Økokrim at de ikke åpner etterforskning av aksjehandlene Sindre Finnes gjorde mens Erna Solberg var statsminister.

- Økokrims anliggende har vært å vurdere om det er holdepunkter for at det har forekommet overtredelser av verdipapirhandelloven. Det har vi ikke funnet indikasjoner på, sier sjef for Økokrim Pål K. Lønseth i en pressemelding.

Undersøkelsen er gjennomført i Opinions samfunnsmonitor, i et landsrepresentativt utvalg av befolkningen på 1000 personer i oktober 2023.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer