Tror ikke på coronaeffekt i boligmarkedet

Prisene for brukte Obos-boliger i Oslo steg i februar. Sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos tror heller ikke coronaviruset vil påvirke boligprisen med det første.

NORMALISERT: Prisen på brukte Obos-boliger steg med 1,9 prosent i februar. På bildet ser vi boligbebyggelse i Kværnerbyen i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
NORMALISERT: Prisen på brukte Obos-boliger steg med 1,9 prosent i februar. På bildet ser vi boligbebyggelse i Kværnerbyen i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sjeføkonomen mener det ikke er noen indikasjoner på at det norske boligmarkedet vil påvirkes av frykten for coronaviruset.

– Vi tror ikke coronaviruset vil slå særlig negativt ut for boligmarkedet. Men spørsmålet er hvor langvarig dette blir. Dersom veksten i norsk økonomi avtar, så vil renten bli satt ned. Det vil isolert sett kunne trekke opp boligetterspørselen, sier hun.

– Forbrukerne kan bli mer engstelige med den konsekvens at de i større grad holder seg hjemme og etterspør færre varer og tjenester, men vi antar at dette ikke vil ramme boligetterspørselen i stor grad, sier Monsvold.

Etter svingninger i desember, da prisen gikk ned 5,6 prosent, og januar, da den steg med 9,6 prosent, har utviklingen normalisert seg.

Prisen på brukte Obos-boliger i Oslo steg med 1,9 prosent i februar, så vidt høyere enn på samme tid i fjor da oppgangen var 1,8 prosent.

Fra februar i fjor er prisveksten på 5,9 prosent.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer