Tror ikke Sindre tør fortsette

Erna Solberg sier at hun «tror» ektemannen kommer til å slutte å kjøpe aksjer hvis hun blir statsminister igjen. - Slik situasjonen er nå, tror jeg ikke han vil risikere å komme i den situasjonen en gang til, sier Solberg.

Dagbladet møtte Erna Solberg for å snakke om ektemannen Sindre Finnes' aksjehandler. Video: Vegard Krüger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Erna Solberg forteller til Dagbladet at hun «ikke tror» Sindre Finnes vil fortsette med aksjehandler bak hennes rygg dersom de to flytter inn i Statsministerboligen på nytt.

- Slik situasjonen er nå, tror jeg ikke han vil risikere å komme i den situasjonen en gang til, sier Solberg.

Situasjonen Sindre

«Situasjonen» Sindre Finnes har havnet i er denne: Han har drevet storstilt aksjehandel mens kona var statsminister, og dermed har hun vært inhabil i en rekke saker.

Ifølge Sindre Finnes selv har han tjent 1,8 millioner kroner på aksjehandlingen, men verken ekteparet Solberg/Finnes eller Høyre har gitt detaljert innsyn så det er ikke mulig å ettergå dette tallet.

Erna Solberg hevder at hun ikke var kjent med omfanget av Finnes' aksjekjøp, men Høyre-lederen kan ikke dokumentere denne påstanden. I valgkampen sa hun ingenting om den pågående saken, og kritikerne mener hun holdt tilbake informasjon for å sikre partiet et godt valg.

Andre har påpekt at det ikke er noe krav om å levere drittpakker mot seg selv, særlig like før et valg.

Tror han vil slutte

En rekke kommentatorer trodde Solberg ble nødt til å gå av, men stemninga snudde noe etter at Solberg fikk «Anne Lindmoe-behandling» av NRKs Fredrik Solvang i forrige uke, ifølge kritikerne.

Kommentator i Dagbladet Sondre Hansmark la merke til flere detaljer som du ikke fikk se på NRKs «Debatten» med Erna Solberg. Video: NRK / Dagbladet TV Vis mer

Solberg vedgår at hun ikke er sikker på at mannen har lært av sine feil, men hun «tror» det er tilfellet.

- Jeg tror at det vil være helt åpenbart at Sindre ikke kommer til å fortsette med aksjehandler nå, sier hun.

- Men det er litt langt fram og litt hypotetisk alle disse spørsmålene, sier Solberg om Dagbladets spørsmål rundt tillit, aksjekjøp, og hennes evne til å danne regjering i dag.

Som Dagbladet fortalte søndag kveld, vurderer Solberg å la Høyre betale for en «barnevakt» som skal passe på Finnes dersom ekteparet flytter inn i Statsministerboligen igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer