Oslo og gjenåpningsplan:

- Tror ikke utelivet åpner til 17. mai

Utelivsgigant i Oslo forbereder seg på enda flere uker med stengte dører etter melding fra kommunen.

DÅRLIG NYTT: Oslo kommune varsler at det ikke blir lagt fram en gjenåpningsplan for hovedstaden verken denne eller neste uke. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DÅRLIG NYTT: Oslo kommune varsler at det ikke blir lagt fram en gjenåpningsplan for hovedstaden verken denne eller neste uke. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Onsdag legger regjeringen fram planen for gjenåpningen av Norge. På samme tid jobbes det med en tilsvarende plan for Oslo, men den er ennå ikke klar, ifølge kommunen.

Dermed vil det verken bli lagt fram en gjenåpningsplan for Oslo i løpet av denne uka eller den neste. Det opplyser kommunikasjonssjef Hanne Gjørtz i Oslo kommune i en e-post til NTB.

- Det er som forventet. Vi har forståelse for smittetrykket, og skjønner at barn og unge kommer i første rekke. Det viktigste for oss er at når vi først åpner, da åpner vi. Vi kan ikke risikere å bli stengt for fjerde gang, sier administrerende direktør i Noho Norway, Karl-Henning Svendsen, til Børsen.

Kan bety dårlig nytt

Gjørtz understreker at Oslo har for høye smittetall og for lav vaksinasjonsgrad per nå. Det er bakteppet for at gjenåpning foreløpig ikke står på agendaen.

Svendsen i Noho, som eier noen av Oslos største utesteder, frykter at dette kan bety dårlig nytt for Oslo-borgere som så fram til en utepils på 17. mai.

- Jeg vil ikke være pessimist, men jeg er en realist. Ingenting hadde gledet meg mer enn at vi får se en åpning. Jeg tror imidlertid at de først vil komme med en plan for barn og unge. Forhåpentligvis går gjenåpningen bra for seg, slik at de åpner andre deler av samfunnet etter hvert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.