Oslo og gjenåpningsplan:

- Tror ikke utelivet åpner til 17. mai

Utelivsgigant i Oslo forbereder seg på enda flere uker med stengte dører etter melding fra kommunen.

DÅRLIG NYTT: Oslo kommune varsler at det ikke blir lagt fram en gjenåpningsplan for hovedstaden verken denne eller neste uke. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DÅRLIG NYTT: Oslo kommune varsler at det ikke blir lagt fram en gjenåpningsplan for hovedstaden verken denne eller neste uke. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Onsdag legger regjeringen fram planen for gjenåpningen av Norge. På samme tid jobbes det med en tilsvarende plan for Oslo, men den er ennå ikke klar, ifølge kommunen.

Dermed vil det verken bli lagt fram en gjenåpningsplan for Oslo i løpet av denne uka eller den neste. Det opplyser kommunikasjonssjef Hanne Gjørtz i Oslo kommune i en e-post til NTB.

- Det er som forventet. Vi har forståelse for smittetrykket, og skjønner at barn og unge kommer i første rekke. Det viktigste for oss er at når vi først åpner, da åpner vi. Vi kan ikke risikere å bli stengt for fjerde gang, sier administrerende direktør i Noho Norway, Karl-Henning Svendsen, til Børsen.

Kan bety dårlig nytt

Gjørtz understreker at Oslo har for høye smittetall og for lav vaksinasjonsgrad per nå. Det er bakteppet for at gjenåpning foreløpig ikke står på agendaen.

Svendsen i Noho, som eier noen av Oslos største utesteder, frykter at dette kan bety dårlig nytt for Oslo-borgere som så fram til en utepils på 17. mai.

- Jeg vil ikke være pessimist, men jeg er en realist. Ingenting hadde gledet meg mer enn at vi får se en åpning. Jeg tror imidlertid at de først vil komme med en plan for barn og unge. Forhåpentligvis går gjenåpningen bra for seg, slik at de åpner andre deler av samfunnet etter hvert.

- Jeg tror ikke utelivet i Oslo åpner før over 17. mai, og at vi kanskje ser på en tidligst åpning i slutten av mai.

POSITIVT: Assisterende direktør i helsedirektoratet, Espen Rostrup Nakstad, ser lyst på vaksineutviklingen. Programleder: Christian Roth. Vis mer

- Veldig gærent

Det siste døgnet er det registrert 314 nye tilfeller av covid-19 i Oslo, noe som er 84 flere enn snittet den siste uka.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier at Oslo vil starte med å åpne det som sist ble stengt ned, og han peker på at kommunen vil lette på tiltakene baklengs, skriver Aftenposten.

Gjenåpningen av Oslo er svært avhengig av hvordan smitte- og vaksinasjonssituasjonen utvikler seg, påpeker han. Men Johansen vil ikke sette en konkret dato, da dette kan føre til falske forhåpninger.

- Vi er nødt til å se an påskeferien og konsekvensene av den. Etter hver ferie har vi sett at ferien har ført til ekstra smitte. Da blir det veldig gærent å si at det vi egentlig driver med nå, er gjenåpning, sier han.

- Storsinnet

Det første som vil gjenåpnes, er for barn og unge, sier han. Men fortsatt må detaljene i gjenåpningsplanen snekres på plass, sier Johansen.

- Det er ikke nødvendigvis helt slik at fordi serveringsbransjen har vært lenge stengt, så skal de åpne sist. Det har vi ennå ikke tatt helt stilling til, sier han.

Svendsen i Noho er særlig spent på gjenåpningsplanen som legges fram onsdag. Selv håper han på at serveringsbransjen andre deler i landet skal få lov til å starte med sitt virke igjen så snart som mulig.

- Vi må være storsinnet. Dersom eksempelvis Tromsø har ingen smitte, og dette fungerer bra, så må de få lov til å åpne. Det er utrolig viktig å komme i gang igjen. Så får Oslo åpne når den tid kommer.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer