Boligmarkedet

Tror Norge unngår dansk boligbombe

Danske eiendomsmeklerkontorer opplever kraftig inntektsfall og må si opp hundrevis av ansatte. Norges Eiendomsmeglerforbund tror derimot nedturen i det norske boligmarkedet snart er over.

KJØPERS MARKED: Boligmarkedene i både Norge, Sverige og Danmark har nedkjølt seg kraftig de siste månedene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
KJØPERS MARKED: Boligmarkedene i både Norge, Sverige og Danmark har nedkjølt seg kraftig de siste månedene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Mens de norske boligaktørene kunne juble over rekord på rekord gjennom hele pandemien, har boligmarkedet nå kjølt seg kraftig ned.

I november falt prisene i Norge med 2,2 prosent, mens i oktober var fallet på 1,9 prosent. Salget av nyboliger faller også, med en nedgang på hele 23 prosent fra oktober i fjor til oktober i år.

Meklerkrise i Danmark

I nabolandene våre Sverige og Danmark ser man den samme tendensen, der boligprisene nå er nede på historiske bunn-nivåer.

Den danske avisa finans.dk har sett på hvordan det påvirker eiendomsmekler-bransjen. Ifølge avisas beregninger kommer inntektene danske eiendomsmeklere har til å falle med 1,7 milliarder kroner i år - et fall på hele 32 prosent i forhold til i fjor.

Det har ført til at flere meklerkontorer har måttet stenge, og at hundrevis av ansatte må gå, ifølge avisa.

Men selv om det norske boligmarkedet også er inne i en kjølig periode, er ikke administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF), Carl Geving, bekymret for at den samme situasjonen skal oppstå i Norge.

Han går så langt som i å argumentere for at usikkerheten i boligmarkedet i Norge vil slippe taket allerede på nyåret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer