Tror Økokrim må etterforske

Jusprofessor Eirik Holmøyvik tror det går mot Økokrim-etterforskning av Sindre Finnes og Erna Solberg. Han mener det også åpner døra for at det likevel kan bli etterforskning mot Utenriksminister Anniken Huitfeldt og hennes ektemann.

VALGVINNER: Høyre-leder Erna Solberg og hennes mann Sindre Finnes på vei for å avgi sin stemme ved kommunevalget på Skjold skole i Bergen. Høyre ble for første gang på 99 år norges største parti. Bare dager etter valget står partiet nå i en alvorlig krise. Foto: Tuva Åserud / NTB
VALGVINNER: Høyre-leder Erna Solberg og hennes mann Sindre Finnes på vei for å avgi sin stemme ved kommunevalget på Skjold skole i Bergen. Høyre ble for første gang på 99 år norges største parti. Bare dager etter valget står partiet nå i en alvorlig krise. Foto: Tuva Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Eirik Holmøyvik er jusprofessor ved Universitetet i Bergen, og har statsrett som fagområde. Han er den mest siterte juristen fra Stortingets talerstol. Holmøyviks brev til kontroll- og konstitusjonskomiteen i saken om tidligere Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen lå til grunn for behandlingen i sommer.

Holmøyvik tror Økokrim vil måtte starte etterforskning mot Sindre Finnes - og mener det også åpner døra for at Økokrim også må åpne etterforskning mot ektemannen til utenriksminister Anniken Huitfeldt, Ola Flem.

- Jeg regner med at Økokrim vil etterforske Sindre Finnes. Da bør de også etterforske Huitfelds ektemann Ola Flem med mindre det er saklige grunner for å forskjellsbehandle, sier Holmøyvik.

- Erna Solberg kan ha vært inhabil – etter eget utsagn uten å vite om det. Men det er antakelig potensiell innsideproblematikk som er mest alvorlig her, sier Holmøyvik.

Også Anniken Huitfeldt har beklaget at hun har vært inhabil i saker hun har behandlet, som følge av ektemannens investeringer i aksjemarkedet. I likhet med Erna Solberg, hevder hun å ha vært uvitende om handlene i aksjemarkedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.