Statsbudsjettet 2023:

Tror på «rikingbølge»: - Norge vil tape

Forrige uke presenterte regjeringen ei skattebombe som ga laksebaronene sjokk og sendte oppdrettsaksjene i kjelleren. Torsdag venter trolig nye sjokk for de rikeste blant oss.

STATSBUDSJETTET: Sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen om milliardær-flukt: - Det må de få lov til Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Allerede under valgkampen i fjor kom advarslene fra milliardærer og millionærer. Med et strengere skatteregime vil flere av dem vurdere å ta med seg pengene sine og legge på flukt.

- Det vil alltids finnes en tålegrense, sier skatteadvokat Per-Ole Hegdahl i Danske Bank til Børsen.

- Hvor mye skal man akseptere å bidra med til det norske samfunnet? Enkelte flyttet til Bø for å få lavere formuesskatt. Hvis man kan unngå eller redusere skatten betydelig ved å flytte til utlandet, så vil jeg tro at flere tenker i den retning. De aller rikeste har ofte boliger og feriehus rundt omkring i verden, og de ser at det er flere land enn Norge man kan bo i, fortsetter han.

Både formuende nordmenn og økonomer har siden valgkampen i fjor varslet at flere vil revurdere fargen på passet, dersom skatteregimet blir strengere.

Noen har allerede valgt å flytte. Flere den siste måneden.

- Statsminister Støre har tidligere vært ute og omtalt dette som det mest omfordelende budsjettet i moderne tid. Det er klart at det skaper stor forventning til at det skal komme betydelige endringer, sier Hegdahl til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer