Sommerferie 2021:

Tror på turistflom

NHO håper vaksinepass, coronasertifikat og en gradvis gjenåpning av samfunnet vil føre til at store mengder utenlandske turister legger ferien til Norge i sommer.

FERIE: Dette sier Erna Solberg om mulighetene for utenlandsreiser i sommer. Foto: NTB Vis mer
Publisert

- Nå er vi er inne i den 13. måneden av pandemien. Jo flere uker og måneder vi står uten aktivitet, jo lengre det går, jo større risiko er det for at arbeidsplasser forsvinner. På et tidspunkt har vi ikke mer å gå på.

Det sier Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke, etter at statsminister Erna Solberg onsdag la fram regjeringens plan for gjenåpningen av samfunnet.

Virke-sjefen beskriver regjeringens plan som et steg i riktig retning. Men …

- Vi hadde ønsket oss mer konkrete datoer, fordi det er stor usikkerhet for bransjene som er hardt rammet.

- En gledens dag

En av næringene som har blitt ekstra hardt rammet av coronaviruset og de medfølgende restriksjonene og nedstengingene over hele verden, er reiselivet.

Etter et år med nedtur på nedtur, hvor flere av næringslivets største mareritt har blitt virkelige, var NHO reiseliv-sjef Kristin Krohn Devold derfor ekstra klar for å slippe jubelen løs onsdag.

- Dette er en gledens dag, utbryter hun når Børsen tar kontakt.

Hun beskriver onsdag som «en dag i gjenåpningens tegn», hvor næringslivet kan se fram til at det igjen kan åpnes for konferanser, skjenking over store deler av landet og ei framtid hvor det igjen blir mulig å reise friere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.