Truer igjen med å forlate Norge

Laksemilliardær Gustav Witzøe raser mot lakseskatten og truer med å flytte ut av landet.

KAN VENDE SNUTA MOT UTLANDET: SalMar-eier Gustav Witzøe utelukker ikke å følge i uflytternes fotspor. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
KAN VENDE SNUTA MOT UTLANDET: SalMar-eier Gustav Witzøe utelukker ikke å følge i uflytternes fotspor. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Trusselen» kommer i årsberetningen fra Kvarv:

- Et kraftig sugerør inn i bedriftene ved grunnrenteskatten som har en innretning, og et nivå som ingen av våre utenlandske konkurrenter er utsatt for, skriver Witzøe om lakseskatten.

I årsberetningen, først omtalt av E24, kommer det fram at Kverva-konsernet omsatte for 27,9 milliarder kroner i fjor. Likevel mener Witzøe at selskapene som Kvarv eier, ville hatt store økonomisk fordeler om eierne flyttet ut av landet.

- Andre land prøver så godt de kan å ivareta interessene til egne innbyggere og egne bedrifter i konkurranse med utlandet. «Annerledeslandet» Norge har ingen slik ambisjon, men gjør tvert imot det motsatte - de inndrar store verdier som ellers skulle gått til investeringer i norsk næringsliv, framholder Witzøe i årsberetningen.

Han fyrer videre løs:

- En million ekstra om dagen eller mer for å trygge arbeidsplassene og bygge norsk industri hadde kommet godt med for Kvarv-konsernet og for norsk verdiskapning og sysselsetting. Derfor har heller ingen i vår familie gitt noe evigvarende løfte om å bo i Norge, Witzøe, gjengitt av Finansavisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.