Truer med å flytte Tesla

Elon Musk truer med å flytte Tesla-fabrikken ut av California på grunn av nedstengningene for å bremse coronaviruset.

TRUER: Tesla-sjef Elon Musk truer med å flytte Tesla-fabrikken. Foto: Brendan Smialowski / AFP
TRUER: Tesla-sjef Elon Musk truer med å flytte Tesla-fabrikken. Foto: Brendan Smialowski / AFP Vis mer
Publisert

– Ærlig talt, dette er den siste dråpen, tvitret Musk lørdag og sa han vil flytte Teslas hovedkontor til Texas eller Nevada med øyeblikkelig virkning.

Han gjorde det klart at en beslutning om å flytte selve fabrikken i Fremont sør for San Francisco avhenger av hvordan bedriften blir behandlet i framtiden.

I sin tvitring sa han også at han har saksøkt Alameda-fylket fordi de ikke har latt ham starte opp fabrikken igjen. Han hevder at fabrikken hans er samfunnskritisk på grunn av de mange ansatte.

Musk har i ukevis klaget på karantenebestemmelsene. Han kaller dem fascistiske og beskylder myndighetene for å krenke innbyggernes frihet.

Myndighetene i San Francisco-området tvang Tesla til å stenge ned fabrikken 23. mars for å bremse spredningen av coronaviruset og forlenget ordren til slutten av mai.

Helsemyndighetene sier at nedstengningen var viktig for å redusere antall smittede.

Trass i truslene ville det være svært kostbart for Musk å flytte produksjonen fra Fremont til Texas eller Nevada. Å flytte alt produksjonsutstyret ville ta mellom tolv og 18 måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer