Ica i Sverige:

Truer med boikott etter dette

En «miljøvennlig» insektsalat får svenske Ica-kunder til å rase.

ICA-OPPSKRIFT: En uvanlig oppskrift fra dagligvarekjeden Ica har gått viralt - og folk er rasende. Foto: Google/Faksimile
ICA-OPPSKRIFT: En uvanlig oppskrift fra dagligvarekjeden Ica har gått viralt - og folk er rasende. Foto: Google/Faksimile Vis mer
Publisert

At internett er et sted der rykter, løgner og anklager florerer, er ingen stor hemmelighet.

For tida spres det rykter i Europa om at matvareprodusenter kan putte insekter i maten uten å informere kundene sine om det.

Insekt-tvang

Det skriver den svenske avisa Nyheter24, som den siste tida har tatt for seg en massiv kundestorm mot den svenske matvarekjeden Ica.

Ryktet springer ut av en forestilling om at verdens ledere prøver å tvinge folk til å spise insekter i et forsøk på å redde miljøet, ifølge Fortune.

Insekter er en ny kilde til proteiner og andre næringsstoffer som fettstoffer, vitaminer og mineraler, ifølge den norske Matportalen. Det anses som et mer bærekraftig og miljøvennlig alternativ til kjøtt.

- Hjernevasket

Alle matvarer i Norge som inneholder insekter, må merkes tydelig med informasjon om dette.

- Det er selvfølgelig opp til forbrukerne å bestemme om de ønsker å spise insekter eller ikke, og opp til markedsaktørene om de ønsker å omsette næringsmidler med insekter, skriver nettstedet.

Det var i forrige uke at det begynte å koke rundt dagligvarekjeden Ica i Sverige, etter at matgiganten publiserte artikkelen «Insektene nærmer seg tallerkenen» på sine nettsider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer