Truer med slegge-stunt

Sjefen for Wagner-gruppa, Jevgenij Prigozjin, som er tett knyttet til Russlands president, Vladimir Putin, hevder han har sendt en blodig slegge til europeiske politikere.

«EN KASSE MED INFORMASJON»: En video ble sendt ut onsdag hvor en mann, som angivelig er tilknyttet Wagner-gruppa, overleverer en slegge til Cyber Front F. Foto: Telegram
«EN KASSE MED INFORMASJON»: En video ble sendt ut onsdag hvor en mann, som angivelig er tilknyttet Wagner-gruppa, overleverer en slegge til Cyber Front F. Foto: Telegram Vis mer
Publisert

NEW YORK (Børsen): Wagner er den beryktede leiesoldatgruppa som aktivt deltat i Russlands angrep på Ukraina. Gruppa ledes av Jevgenij Prigozjin. Hans nære tilknytning til Russlands president har gitt ham kallenavnet «Putins kokk».

Under krigen i Ukraina har den mediesky og søkkrike oligarken, som leder en privat hær, trådt ut av skyggene som en av de mektigste og mest fryktede i Putins krets.

Prigozjin hevder nå han har sendt en slegge med uekte blodflekker til Europaparlamentet i Strasbourg, skriver The Moscow Times.

Den truende handlingen skjer like før Europaparlamentet skal stemme over en resolusjon som fordømmer Wagner-gruppa etter allerede å ha beskrevet Russland som en stat som sponser terrorisme.

Fiolinkasse

Ifølge Prigozjins selskap, Concord, valgte han å sende slegga til de europeiske politikerne som «en kasse med informasjon».

Seinere onsdag dukket det også opp en video på Telegram, som viser en av Prigozjins medarbeidere med en fiolinkasse. I kassa ligger en slegge med blodflekker.

- Kassen med informasjon som skal sendes til Europaparlamentet overleveres til en representant for Cyber Front Z, opplyser Concord i sosiale medier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.