Truer med slegge-stunt

Sjefen for Wagner-gruppa, Jevgenij Prigozjin, som er tett knyttet til Russlands president, Vladimir Putin, hevder han har sendt en blodig slegge til europeiske politikere.

«EN KASSE MED INFORMASJON»: En video ble sendt ut onsdag hvor en mann, som angivelig er tilknyttet Wagner-gruppa, overleverer en slegge til Cyber Front F. Foto: Telegram
«EN KASSE MED INFORMASJON»: En video ble sendt ut onsdag hvor en mann, som angivelig er tilknyttet Wagner-gruppa, overleverer en slegge til Cyber Front F. Foto: Telegram Vis mer
Publisert

NEW YORK (Børsen): Wagner er den beryktede leiesoldatgruppa som aktivt deltat i Russlands angrep på Ukraina. Gruppa ledes av Jevgenij Prigozjin. Hans nære tilknytning til Russlands president har gitt ham kallenavnet «Putins kokk».

Under krigen i Ukraina har den mediesky og søkkrike oligarken, som leder en privat hær, trådt ut av skyggene som en av de mektigste og mest fryktede i Putins krets.

Prigozjin hevder nå han har sendt en slegge med uekte blodflekker til Europaparlamentet i Strasbourg, skriver The Moscow Times.

Den truende handlingen skjer like før Europaparlamentet skal stemme over en resolusjon som fordømmer Wagner-gruppa etter allerede å ha beskrevet Russland som en stat som sponser terrorisme.

Fiolinkasse

Ifølge Prigozjins selskap, Concord, valgte han å sende slegga til de europeiske politikerne som «en kasse med informasjon».

Seinere onsdag dukket det også opp en video på Telegram, som viser en av Prigozjins medarbeidere med en fiolinkasse. I kassa ligger en slegge med blodflekker.

- Kassen med informasjon som skal sendes til Europaparlamentet overleveres til en representant for Cyber Front Z, opplyser Concord i sosiale medier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer