Innspurt i lønnsoppgjøret

Truer med storstreik

Polvarer, is, snacks og brus, transport og retting av feil på strømnettet er noe av det som blir rammet dersom LO, YS og NHO ikke kommer til enighet i årets lønnsoppgjør.

Det kan bli full stans i busstrafikken dersom det blir streik til helgen. Foto: Terje Pedersen / NTB
Det kan bli full stans i busstrafikken dersom det blir streik til helgen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saken oppdateres.

23 548 medlemmer av LO og 5 500 medlemmer av YS legger ned arbeidet fra søndag morgen dersom det ikke blir enighet i meklingen med NHO i årets lønnsoppgjør innen fristen, som er ved midnatt natt til søndag.

Et bredt anlagt streikevarsel ble meddelt Riksmekleren og NHO fra LO tirsdag.

YS sitt streikeuttak omfatter 5 500 bussjåfører over hele landet. Også LO har varslet streik innen bussbransjen, noe som kan gi full stans i all busstransport fra søndag over hele landet.

- Provoserende krav

Årets lønnsoppgjør endte med brudd mindre enn to dager etter at forhandlingene kom i gang. Partene skal nå møte til mekling med bistand fra Riksmekleren fredag og lørdag denne uka.

- Med dette streikevarselet viser vi styrken og solidariteten i frontfagsmodellen. Vi tar kampen for hele arbeidslivet mot NHOs provoserende krav om reallønnsnedgang, og stiller oss solidarisk bak kravet om et ekstra lønnsløft for de lavest lønte, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Hun sier at LOs mål alltid er å oppnå enighet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.