Kinas nullsmittestrategi:

Truer økonomien: På «bristepunktet»

Slår alarm om følgene av smitteoppblomstringen i Kina og landets og nullsmittestrategi, som truer en forsyningskjede på «randen av kollaps.»

NULLSMITTESTRATEGI: I både Kina og Hongkong fører nullsmittestrategi til store økonomiske utfordringer. Foto: Chang Long Lei / SOPA / Shutterstock editorial / NTB
NULLSMITTESTRATEGI: I både Kina og Hongkong fører nullsmittestrategi til store økonomiske utfordringer. Foto: Chang Long Lei / SOPA / Shutterstock editorial / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens store deler av verden forsøker til en viss grad å leve med viruset, tviholder Kina på nullsmittestrategien.

Flere kinesiske millionbyer med enorme shippinghavner setter i verk massive tiltak ved de minste utbrudd, noe som blant annet går utover allerede presset forsyningskjede.

Truer økonomien

Bekymringen er stigende for hva det har å si for den globale økonomien.

- Nedstengninger i Kina forårsaker allerede forstyrrelser, uttaler økonomer ved det japanske holdingselskapet Nomura i en rapport fredag, ifølge nyhetsbyrået AP.

Med Beijing-OL bare noen uker unna, holder landet pusten i frykt for et større smitteutbrudd.

Stenger nok en millionby

Nå stenger landet også Anyang - nok en millionby - der innbyggerne må holde seg hjemme som følge av at det er oppdaget nye tilfeller av coronasmitte, ifølge Bloomberg.

Anyang har 5,5 millioner innbyggere. Fra før har myndighetene stengt ned Xian med 13 millioner mennesker og Yuzhou der det bor 1,1 millioner.

Også Shenzhen og Ningbo, byer med enorme shippinghavner, er rammet av smitteutbrudd. Det utløste massetesting av innbyggere og lastebilførere - som igjen fører til enorme køer og forsinkelser til havnene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer