Ukraina-krigen

Truer Vesten

Kreml truer med å ta beslag i verdier «fiendtlige land» måtte ha i Russland, slik vestlige land har gjort med russiske verdier etter invasjonen av Ukraina.

VARSLER TILTAK: Myndighetene i Kreml varsler at tiltak mot nasjoner som har tatt beslag i russiske verdier. Foto: Shutterstock / NTB
VARSLER TILTAK: Myndighetene i Kreml varsler at tiltak mot nasjoner som har tatt beslag i russiske verdier. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Når det gjelder selskap med virksomhet på russisk jord, der eierne kommer fra fiendtlige land som har tatt beslag i russiske verdier, så vil det være rettferdig med gjensidige tiltak, sier lederen i det russiske underhuset, Vjatsjeslav Volodin.

- Inntektene fra salget av disse verdiene vil bli benyttet til å utvikle landet, legger han til.

Volodin trekker blant annet fram USA, Polen Litauen og Latvia som eksempler på fiendtlige land og anklager dem for «tyveri».

En rekke russiske oligarker som står Kreml og president Vladimir Putin nær, har fått beslaglagt store verdier i Vesten siden den russiske invasjonen av Ukraina.

Volodin oppfordrer vestlige land til å «oppføre seg sivilisert og respektere internasjonal lov».

USAs president Joe Biden foreslo nylig å benytte de russiske oligarkenes frosne verdier til gjenoppbygging av Ukraina, noe Volodin advarer sterkt imot.

- Det vil skape en farlig presedens som kan slå tilbake på USA selv, sier han.

Oligarkenes verdier er for øvrig uten betydning for den russiske stat, sier Volodin.

- Yachtene, villaene og de øvrige verdiene rike russere har, bidrar overhodet ikke til utviklingen av Russland, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer