Vanngigant i trøbbel

Trues av kollaps: - Veldig bekymret

Storbritannias største vannselskap, som leverer drikkevann til millioner av briter, er i dyp krise.

LONDON: Selskapet leverer drikkevann til londonerne. Nå jobbes det på spreng i kulissene for å finne en løsning. Foto: Luke MacGregor / Reuters / NTB
LONDON: Selskapet leverer drikkevann til londonerne. Nå jobbes det på spreng i kulissene for å finne en løsning. Foto: Luke MacGregor / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Storbritannias største vannselskap, Thames Water, er i trøbbel.

Selskapet, som har 15 millioner kunder i London og Sørøst-England, har milliarder i gjeld. Denne uka gikk toppsjef Sarah Bentley brått og uventet av etter tre år i sjefsstolen.

Nå foregår det krisesamtaler med myndighetene, som skal være klare til å gripe inn ved et verst tenkelig scenario - nemlig at selskapet kollapser.

Det melder BBC.

Helseminister Neil O'Brien rykket torsdag ut med en beskjed for å berolige britene:

- Absolutt ingenting kommer til å skje med verken regninger eller tilgangen på vann, sier han til Sky News.

Enorme lekkasjer

Selskapet har vært i hardt vær den siste tida, etter en rekke kloakkutslipp og lekkasjer. Thames skal lekke mer vann enn noe annet selskap i Storbritannia: Vannmengder tilsvarende 250 olympiske svømmebasseng lekker fra rørene - hver eneste dag.

Thames Water sier at om lag 24 prosent av vannet de leverer til kundene går tapt i lekkasjer, skriver CNN.

Den nylig avgåtte Bentley kjempet for å redde selskapet, som har 14 milliarder pund i gjeld, ifølge Financial Times (FT). Det tilsvarer svimlende 191 milliarder kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.