Julebrussaft:

Trues av ny saft-smell

Fjorårets braksuksess var ikke i nærheten av å møte etterspørselen. Orkla tok grep, men erkjenner nå at de kan komme til kort - igjen.

SUKSESS: For andre året på rad må Orkla innse at de har laget for lite julebrussaft. Foto: Privat
SUKSESS: For andre året på rad må Orkla innse at de har laget for lite julebrussaft. Foto: Privat Vis mer
Publisert

På denne tida i fjor skrev Børsen om den svært populære Fun Light-saften med smak av julebrus. Produktet hadde blitt revet ut av hyllene, og produsenten - som ikke klarte å forutse den voldsomme etterspørselen - måtte be frustrerte kunder om å smøre seg med ett års tålmodighet.

Mangedoblet produksjonen

Orklas lovnad var å komme sterkere tilbake jula 2021:

- Disse ble produsert i sommer etter et bestemt ordrevolum fra kundene våre. Ingen klarte å forutse den fantastiske responsen vi har fått fra forbrukerne. Vi ser jo helt klart at det er et marked for dette, og lover å produsere mer neste år, sa kommunikasjonsdirektør i Orkla, Elisabeth Aandstad Ekheim, til Børsen.

Løftet ble innfridd i form av en mangedobling i produksjonen for jula 2021. Dette til tross: Nå fastslår konsernet, som eier Fun Light, at de kan gå tom for julebrussaft allerede i november.

- Vi produserte 620 000 flasker i år, noe som er sju ganger mer i fjor, men basert på salget vi ser nå, går vi tom kanskje allerede i løpet av november, sier Jaan Ivar Semlitsch, konsernsjef i Orkla, til Nettavisen, som først omtalte saken.

- Over all forventning

Julebrussaften har vært å finne i dagligvarehyllene en god stund. Allerede forrige måned kunne flere butikker rapportere om tomme hyller. På samme tid har Orkla stengt julesaftkranene for i år.

- Julebrussaften ble produsert for en stund siden basert på det volumet som ble estimert og forhåndsavtalt med kjedene. Produksjonen er dessverre avsluttet, og nå lager vi andre sukkerfrie favoritter for Fun Light, sier kommunikasjonsdirektør i Orkla Norge, Elisabeth Aandstad Ekheim til Børsen.

Konsernet lover riktignok i år igjen å komme sterkere tilbake i 2022, og de antyder at de da vil lage minst 1 million flasker.

- Etterspørselen har vært over all forventning, sier Ekheim, som sier det fortsatt skal være julebrussaft igjen.

- Men det kan nok variere fra butikk til butikk og fra sted til sted.

Selges på Finn

Orkla opplyste til Børsen i fjor at det ble produsert i overkant av 80 000 flasker med julebrussaft som ble levert til Rema og Coop. Flere kremmere benyttet den gang anledningen til å videreselger julebrussaften for voldsomme summer på Finn.

Den trenden har fortsatt inn i 2021. På nevnte markedsplass ligger det i skrivende stund ute flere annonser, som er priset til alt fra 150 til 2500 kroner.

- At folk prøver å tjene penger på å selge saften på Finn, er utenfor vår kontroll. Vi synes det er gøy at folk er blitt så glad i julebrussaften vår. Neste år må vi sørge for at det er nok til alle som vil nyte Fun Light julebrussaft i førjulstida.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer