Ukraina-krisen

Trues med «alle sanksjoners mor»

Dette spår ekspertene at de økonomiske sanksjonene har å si for verdensøkonomien, og lommeboka di.

SENDER STYRKER: Putin kunngjorde i går kveld at han vil sende såkalte fredsbevarende styrker til inn i Øst-Ukraina. Uttalelsen har kastet faretruende skyer over verdensøkonomien. Foto: Sputnik / Reuters / NTB
SENDER STYRKER: Putin kunngjorde i går kveld at han vil sende såkalte fredsbevarende styrker til inn i Øst-Ukraina. Uttalelsen har kastet faretruende skyer over verdensøkonomien. Foto: Sputnik / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Russlands president Vladimir Putin anerkjente i går de to ukrainske områdene Donetsk og Luhansk som uavhengige, og ga ordre om å sende «fredsbevarende styrker» til områdene.

Beslutningen har rystet verdenssamfunnet, da flere tror dette vil gjøre veien til en invasjon av nabolandet lettere.

- Alle sanksjoners mor

I USA har lederne for utenrikskomiteen i Senatet sagt at de er på vei å godkjenne «mother of all sanctions» mot Vladimir Putins Russland. Storbritannias helseminister Sajid Javid uttalte tirsdag at britiske myndigheter vil innføre sanksjoner mot Russland.

EU-medlemslandene har allerede blitt enige om å innføre nye sanksjoner mot Russland, etter den siste utviklingen i Ukraina-krisen.

Nå melder nyhetsbyrået AFP, som siterer EUs utenrikssjef, at sanksjonene vil innføres allerede i ettermiddag.

- Putin kommer ikke til å stoppe hvis han tror Vesten ikke vil svare, sa den demokratiske lederen i Senatet Bob Menendez søndag, skriver The Guardian.

- Vi så hva han gjorde i Georgia i 2008 og vi så hva han gjorde på Krim-halvøya i 2014, fortsatte Menendez.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer