Babbo Collective:

Trues med oppsigelse etter dette

Babbo Collective ble stengt på dagen av politiet i mai. Nå får restauranten kjeft av kommunen.

STORT AREAL: Her ser gjestene ut til å strekke seg langt utover de elleve kvadratmeterne restauranten har fått godkjent som uteservering. Foto: Oslo kommune
STORT AREAL: Her ser gjestene ut til å strekke seg langt utover de elleve kvadratmeterne restauranten har fått godkjent som uteservering. Foto: Oslo kommune Vis mer
Publisert

I slutten av april tok politiet grep etter fest ute av kontroll på restauranten Babbo Collective Øvrefoss på Grünerløkka i Oslo.

Den danske kjeden åpnet nylig, men måtte stenge dørene på dagen etter besøket.

Knuste tallerkener og flasker var det som møtte politiet. Selv gikk restauranteier Rune Pedersen hardt ut mot politiets påstander, og nektet blant annet for at bemanningen var beruset.

I et nå slettet Instagram-innlegg skrev Lennart Petersen, som skal være hjernen bak konseptet, at han ikke angret på kvelden.

«Husk at det var en av mange. Vi knuste tallerkener, alle danset, og stemningen var elektrisk», sto det.

Dagen etter festen var dørene åpne igjen, og alt har tilsynelatende gått knirkefritt - fram til nå. Nå er det Oslo kommune restauranten har fått på nakken, skriver Avisa Oslo (AO).

Denne norske stranda har fått plass på topplista til worlds50beaches.com. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer

De mener nemlig at Babbo Collective har utvidet uteserveringen langt mer enn det som er tillat. Gjennom flere bilder mener de å ha dokumentert at restauranten bryter reglene i leiekontrakten de har med bydelen.

I kontrakten står det at restauranten kan benytte seg av elleve kvadratmeter. Av bildene framgår det at gjestene er spredt over langt større areal.

AO skriver at restauranten hadde søkt om å øke uteserveringen til 43 kvadratmeter, men fått tilslag på 17,5 kvadratmeter. Godkjennelsen er imidlertid ikke på plass ennå, og kommunen truer nå med å si opp leieforholdet.

FYLLER GATA: Babbo Collective får kun benytte elleve kvadratmeter - og risikerer nå å miste dette. Foto: Oslo kommune
FYLLER GATA: Babbo Collective får kun benytte elleve kvadratmeter - og risikerer nå å miste dette. Foto: Oslo kommune Vis mer

«Bydelen har påpekt ved flere anledninger at det benyttes for mye areal og observerer at dere trosser vår påpeking», står det i brevet sendt til Babbo Collective, datert 12. juni.

Det vises til at det i kontrakten står at «merforbruk anses som mislighold», og at ved nye brudd «vil bydelen se seg nødt til å si opp leiekontrakten».

Avisa har vært i kontakt med daglig leder Rune Isaksen, som ikke vil kommentere saken. Det har ikke lykkes Børsen å få kontakt med ham.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer