Babbo Collective:

Trues med oppsigelse etter dette

Babbo Collective ble stengt på dagen av politiet i mai. Nå får restauranten kjeft av kommunen.

STORT AREAL: Her ser gjestene ut til å strekke seg langt utover de elleve kvadratmeterne restauranten har fått godkjent som uteservering. Foto: Oslo kommune
STORT AREAL: Her ser gjestene ut til å strekke seg langt utover de elleve kvadratmeterne restauranten har fått godkjent som uteservering. Foto: Oslo kommune Vis mer
Publisert

I slutten av april tok politiet grep etter fest ute av kontroll på restauranten Babbo Collective Øvrefoss på Grünerløkka i Oslo.

Den danske kjeden åpnet nylig, men måtte stenge dørene på dagen etter besøket.

Knuste tallerkener og flasker var det som møtte politiet. Selv gikk restauranteier Rune Pedersen hardt ut mot politiets påstander, og nektet blant annet for at bemanningen var beruset.

I et nå slettet Instagram-innlegg skrev Lennart Petersen, som skal være hjernen bak konseptet, at han ikke angret på kvelden.

«Husk at det var en av mange. Vi knuste tallerkener, alle danset, og stemningen var elektrisk», sto det.

Dagen etter festen var dørene åpne igjen, og alt har tilsynelatende gått knirkefritt - fram til nå. Nå er det Oslo kommune restauranten har fått på nakken, skriver Avisa Oslo (AO).

De mener nemlig at Babbo Collective har utvidet uteserveringen langt mer enn det som er tillat. Gjennom flere bilder mener de å ha dokumentert at restauranten bryter reglene i leiekontrakten de har med bydelen.

I kontrakten står det at restauranten kan benytte seg av elleve kvadratmeter. Av bildene framgår det at gjestene er spredt over langt større areal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.