Trues med tvangsmulkt: - Festlig

Lillesand kommune varsler mulige grep. Den styrtrike motekongen mener man bør kunne ha badetrapper på hytta.

PRAKTEIENDOM: Investor Ola Mæle hevder han har hatt badetrapper på eiendommen i 14 år. Nå har han fått kommunen på nakken - etter tips fra publikum. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti
PRAKTEIENDOM: Investor Ola Mæle hevder han har hatt badetrapper på eiendommen i 14 år. Nå har han fått kommunen på nakken - etter tips fra publikum. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti Vis mer
Publisert

Det var i 2007 at motekonge, milliardær og investor Ola Mæle (65) punget ut 23 millioner kroner for den spektakulære eiendommen på Kalvøya i Lillesand, ikke langt fra Blindleia.

Den eksklusive strandeiendommen er på hele fem mål.

Der har han hatt badetrapper i 14 år. Men nå har den styrtrike motekongen fått kommunen på nakken - etter tips fra publikum.

- Det er jo litt festlig det hele, man bør vel få lov å ha badetrapp på hytta. Jeg synes Lillesand kommune bør bruke tida på andre og viktigere ting, sier en lattermild Mæle til Børsen.

- Det får være grenser for hvordan stat og kommune skal detaljregulere liv og eiendom, skyter han inn.

Lillesandsposten omtalte saken først.

Motemagnat

Mæle er utdannet lege, men er mer kjent for å stå bak kleskjemper som BikBok, Poco Loco og Henry Choice. I dag eier han halve Follestad.

Ellers har han kvittet seg med nesten alt av sine 730 000 mål med skog i Namdalen, som gjorde at han håvet inn 500 millioner kroner, ifølge Kapital. Magasinet anslår formuen hans til 1,5 milliarder kroner.

Fikk tips fra publikum

Ulovlighetsoppfølgingen på rikingens fritidseiendom startet tidligere i år - etter tips fra publikum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer