Truet av Russlands romfartsbyrå

At Elon Musk bidrar med kommunikasjonsutstyr i Ukraina faller ikke i god jord hos russerne.

TRUET: Tesla-sjef Elon Musk. Foto: Joe Skipper / Reuters / NTB
TRUET: Tesla-sjef Elon Musk. Foto: Joe Skipper / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elon Musk, som den siste tida har vært travelt opptatt med å finansiere sitt oppkjøp av Twitter, har også hisset på seg Russland.

- Vil bli holdt ansvarlig

Natt til mandag delte Musk informasjon som sjefen for det russiske romfartsbyrået Roskosmos, Dmitrij Rogozin, har sendt til statlige russiske medier.

«Fra vitnemålet til den fangede stabssjefen for den 36. marinebrigaden til de væpnede ukrainske styrkene, oberst Dmitrij Kormyankov, heter det at det bakkebaserte utstyret til Musks satellittselskap Starlink ble levert til de militante nazistene i Azov-bataljonen og Ukrainas marinesoldater i Mariupol med militærhelikoptre», skriver Rogozin, før han kom med det som må oppfattes som en trussel:

«Dermed er Elon Musk medvirkende til å gi fasciststyrkene i Ukraina militært kommunikasjonsutstyr. For dette, Elon, vil du bli holdt ansvarlig som en voksen - uansett hvor dum du gjør deg».

- Fint å kjenne dere

Til teksten, som Musk selv har delt, skriver Tesla-sjefen «ordet 'nazi' betyr ikke hva han tror det gjør», før han selv følger opp med en kommentar av klassisk Musk-merke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer