Truet med å fjerne Facebook fra iPhone

Apple mente menneskehandel var så utbredt på Facebook og Instagram at de ville fjerne appene fra App Store, avslører nyhetsbyrået AP.

KRITIKK: Tidligere Facebook-ansatt, Frances Haugen, refser selskapet og mener de svekker det amerikanske demokratitet. Video: AP. Vis mer
Publisert

Det er to år siden alarmen gikk hos Apple.

Bidro de selv til kjøp og salg av unge jenter i Midtøsten, ved å tillate Facebook på iPhone og iPad?

Bekymringen og trusselen mot Facebook var høyst reell, ifølge nyhetsbyrået AP.

Ryddet ikke Facebook opp, ville både Facebook og Instagram bli fjernet fra App Store og gjort utilgjengelig på verdens mest lukrative app-plattform.

«Maids»

Bakgrunnen var at unge kvinner fra Asia og Afrika ble annonsert på Facebook/Instagram som «maids» i Midtøsten. Men måten annonsene var utformet på og opplysningene som ble gitt om kvinnene gjorde at menneskehandel-alarmen gikk hos Apple.

Facebook lovet offentlig å slå ned på fenomenet og stengte 1000 kontoer, og Apple trakk trusselen.

I en uttalelse til AP sier Facebook at de tok problemet på alvor. Til tross for dette dokumenterer AP at liknende annonser fortsatt er å finne på plattformen.

- Største krise noensinne

Dagens avsløring kommer i rekken av en rekke oppsiktsvekkende nyheter om Facebook etter at varsleren Frances Haugen sto fram.

Haugen jobbet som produktmanager i Facebook fram til mai i år. Med seg ut døra fra selskapet tok hun med seg en rekke interne dokumenter hun har delt med AP og 17 amerikanske nyhetsorganisasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.