Trump håver inn etter presidentvalget

USAs avtroppende president Donald Trump har samlet inn svimlende summer etter presidentvalget 3. november.

PENGER, PENGER, PENGER: Siden presidentvalget 3. november har pengene rent inn for Donald Trump. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB
PENGER, PENGER, PENGER: Siden presidentvalget 3. november har pengene rent inn for Donald Trump. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden presidentvalget i USA 3. november har Trump gjentatte ganger fremmet påstander om valgfusk og at han er den rettmessige vinneren av valget. Påstandene er blitt fremmet til tross for at hans politiske motstander, Demokratenes Joe Biden, for lengst er utropt til vinner og blitt gratulert av en rekke statsmakter.

Tirsdag sa justisminister William Barr i et intervju med nyhetsbyrået AP at det ikke er avdekket bevis for omfattende valgfusk som ville ha endret resultatet.

- Til dags dato har vi ikke sett fusk i et omfang som kunne ha medført et annet utfall, sa Barr.

Samler inn penger

Siden presidentvalget har Trump også mobilisert en politisk snuoperasjon med mål om å kunne holde grep om det republikanske partiet også i tida etter innsettelsesseremonien 20. januar, når Biden trer inn i Det hvite hus.

Dagbladet har tidligere skrevet at kassereren i Trumps valgkampanje, Bradley T. Crate, har registrert en politisk aksjonskomité, Political Action Committee (PAC) Save America.

Mens Trump har forsøkt å samle inn penger til å kjempe for å «forsvare valget» siden 3. november, har den lille skriften vist at 60 prosent av pengene som blir samlet inn, går til den nye organisasjonen, har New York Times og CNN tidligere skrevet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.