Trump håver inn etter presidentvalget

USAs avtroppende president Donald Trump har samlet inn svimlende summer etter presidentvalget 3. november.

PENGER, PENGER, PENGER: Siden presidentvalget 3. november har pengene rent inn for Donald Trump. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB
PENGER, PENGER, PENGER: Siden presidentvalget 3. november har pengene rent inn for Donald Trump. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden presidentvalget i USA 3. november har Trump gjentatte ganger fremmet påstander om valgfusk og at han er den rettmessige vinneren av valget. Påstandene er blitt fremmet til tross for at hans politiske motstander, Demokratenes Joe Biden, for lengst er utropt til vinner og blitt gratulert av en rekke statsmakter.

Tirsdag sa justisminister William Barr i et intervju med nyhetsbyrået AP at det ikke er avdekket bevis for omfattende valgfusk som ville ha endret resultatet.

- Til dags dato har vi ikke sett fusk i et omfang som kunne ha medført et annet utfall, sa Barr.

Samler inn penger

Siden presidentvalget har Trump også mobilisert en politisk snuoperasjon med mål om å kunne holde grep om det republikanske partiet også i tida etter innsettelsesseremonien 20. januar, når Biden trer inn i Det hvite hus.

Dagbladet har tidligere skrevet at kassereren i Trumps valgkampanje, Bradley T. Crate, har registrert en politisk aksjonskomité, Political Action Committee (PAC) Save America.

Mens Trump har forsøkt å samle inn penger til å kjempe for å «forsvare valget» siden 3. november, har den lille skriften vist at 60 prosent av pengene som blir samlet inn, går til den nye organisasjonen, har New York Times og CNN tidligere skrevet.

Og pengene har rent inn.

SJENKESTOPP: Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo sier at sjenkestoppen i kommunen kan bli videreført etter 14. desember. Reporter: Frode Andresen. Foto: Jonas Andersen / Dagbladet TV Vis mer

Svimlende summer

Nå skriver CNN at Trump har håvet inn hele 207 millioner dollar, tilsvarende 1,8 milliarder kroner. Mesteparten skal ha gått direkte til Trumps kampanjekasse, den republikanske nasjonalkomiteen og deres felles komiteer, men også en stor andel til den nyopprettede PAC-organisasjonen, skriver kanalen.

- Disse enorme innsamlingstallene viser at president Trump fortsetter å være lederen og energikilden for det republikanske partiet, og at hans støttespillere er dedikert i kampen om det rettmessige, juridiske resultatet av presidentvalget 2020, sier Trumps valgkampsjef Bill Stepien i en pressemelding.

- Det amerikanske folk vet hva som står på spill, fortsetter Ronna McDaniel, leder for Republikanernes nasjonalkomité, i pressemeldingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer