Donald Trump

Trump-leiligheter selges til spottpris

Leiligheter i tidligere president Donald Trumps luksusblokker selges unna til priser som ikke har vært lavere på ti år.

UTE: Donald Trump avbildet under sin tid som amerikansk president. Foto: NTB
UTE: Donald Trump avbildet under sin tid som amerikansk president. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Eiendomsmeklere mener det kraftige prisfallet skyldes en kombinasjon av Trumps polariserende renomme og koronapandemien.

Det er et kraftig tilbakeslag for et merkenavn som tidligere fristet de rike og berømte til å betale overpris for å bo i en bygning med Trumps forgylte navn over døra.

– Halvparten ville ikke bo i et Trump-bygg for alt i verden. Men så er det folk som meg, sier bilselgeren Lou Sollecito som har kjøpt en leilighet med to soverom i New York med utsikt til Empire State Building.

– Det var et supert kjøp, sier han om prisen på 3 millioner dollar, nesten 1 million dollar mindre enn det selgeren måtte betale i 2008.

Ned en tredel

En undersøkelse nyhetsbyrået AP har gjort av 4.000 eiendomsoverdragelser i elleve Trump-bygninger i Chicago, Las Vegas, Hawaii og New York de siste 15 åra, viser at prisen for en del leiligheter og hotellrom har sunket med en tredel eller mer.

Det er et betydelig større prisfall enn i andre tilsvarende bygninger og innebærer at leiligheter i Trumps bygninger går for hundretusener eller en million mindre enn de ville gjort for få år siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.