Trump med presidentordre om TikTok

Tilsynelatende kan bare et salg til et amerikansk selskap redde TikToks virksomhet i USA, ifølge CNN.

Publisert
Sist oppdatert

President Donald Trump har utstedt en presidentordre mot moderselskapet til den populære appen TikTok. Dette skjer etter en uke med eskalerende trusler om å bannlyse appen i USA, skriver The Washington Post.

Ordren trer i kraft om 45 dager og forbyr transaksjoner mellom alle amerikanske selskaper eller personer og det kinesiske selskapet ByteDance.

Dette betyr at selskapets apper ikke vil være å finne i Apples App Store eller Googles Play Store i USA, skriver avisa, mens nyhetsbyrået AP skriver at ordren kan tolkes som at dette kan skje.

- Sikkerhetstrussel

Trump har tidligere omtalt TikTok som en nasjonal sikkerhetstrussel etter at spenningen mellom hans administrasjon og Kinas regjering har forverret seg.

- USA må vise standhaftig handling mot eierne av TikTok for å beskytte vår nasjonale sikkerhet, skriver Trump i presidentordren.

Hilary McQuaide, talsperson for TikTok, sier til The Washington Post at selskapet leser gjennom presidentordren og vil kommentere saken snart.

- Denne datainnsamlingen truer med å gi det kinesiske kommunistpartiet tilgang til amerikaneres personlige og proprietære informasjon - potensielt slik at Kina kan spore lokasjonen til føderale ansatte og entreprenører, bygge mapper om personlig informasjon for utpressing og drive spionasje mot bedrifter, heter det i presidentordren, ifølge The Washington Post.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer